Πρόεδροι τριών πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο ζητούν ελάφρυνση του χρέους

20:01 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στον προσδιορισμό των μεσοπρόσθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καλούν το Eurogroup, με κοινή τους δήλωση, οι πρόεδροι τριών πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με παρέμβασή τους λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Εurogroup της 22ας Μαΐου οι Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρος των Σοσιαλιστών (S&D), Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE-NGL), Σκα Κέλερ και Φίλιπ Λάμπερτς, συμπρόεδροι των Πρασίνων (Greens), ζητούν «συγκεκριμένες αποφάσεις πάνω στη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς και στην ελάφρυνσή του». Παράλληλα, καλούν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «να αντιμετωπίσει αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα με εποικοδομητικό και λογικό τρόπο».

«Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τα πολιτικά εμπόδια που έχουν τεθεί στον δρόμο για ένα ξεκάθαρο και βιώσιμο οικονομικό οδικό χάρτη που θα οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά η γραπτή δήλωση των τριών προέδρων, ενώ σημειώνει πως «περαιτέρω καθυστερήσεις δεν πρέπει να γίνουν δεκτές, μιας και θα θέσουν σε κίνδυνο τα πρόσφατα σημαντικά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας που βασίστηκαν στις θυσίες του ελληνικού λαού και στην προοπτική οικονομικής ανάπτυξης, όπως περιγράφεται απ’ όλες τις διεθνείς οικονομικές και δημοσιονομικές εκτιμήσεις».

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε τα εξής: «Η κοινή δήλωση των προέδρων των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων έχει ισχυρό θετικό αντίκτυπο και συμβολισμό. Ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας σε μια κρίσιμη στιγμή και ιδιαίτερα στον άμεσο προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς περαιτέρω εμπλοκές και καθυστερήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση

Τηλεφωνική επικοινωνία ΤσίπραΜέρκελ για χρέος

Keywords
Τυχαία Θέματα