ΠΟΥ: Οι επιδράσεις του κορονοϊού θα είναι αισθητές για δεκαετίες – Αύξηση ρεκόρ στα νέα κρούσματα παγκοσμίως

21:57 31/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας ότι οι επιπτώσεις του κορονοϊού θα είναι αισθητές για δεκαετίες. Συνεδριάζει η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Π.Ο.Υ. για να εκτιμήσει την κατάσταση.

«Η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια. Οι επιδράσεις της θα είναι αισθητές για δεκαετίες», τόνισε ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε άνοδο ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, που

ανήλθαν σε 292.527.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε νέα κρούσματα κατέγραψαν οι ΗΠΑ και η Βραζιλία (πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στον κόσμο), καθώς και η Ινδία και η Νότια Αφρική. Τα θύματα της Covid-19 αυξήθηκαν κατά 6.812.

Η προηγούμενη αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων ήταν 284.196 στις 24 Ιουλίου.
Οι θάνατοι ήταν κατά μέσο όρο 5.200 ημερησίως τον Ιούλιο, ενώ τον Ιούνιο ο μέσος όρος θανάτων την ημέρα ήταν 4.600.

Σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν ημερήσια αύξηση ρεκόρ στις μολύνσεις από κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν διπλάσια από τον αριθμό που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters που δείχνει μια συγκεντρωτική εικόνα της πανδημίας σε κάθε περιφέρεια του κόσμου.

Τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση – μεταξύ άλλων – στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Βολιβία, το Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ.

Την περασμένη εβδομάδα, τα κρούσματα στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτά που κατέγραψαν μαζί οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, συνολικά τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 17,4 εκατομμύρια, ενώ έχουν καταγραφεί σχεδόν 675.000 θάνατοι.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα