«ΠΟΠ μαγειρική», με τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου, στην ΕΡΤ2

01:01 5/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Περίεργα υλικά; «Πειραγμένες» συνταγές; Απρόσμενοι συνδυασμοί; Υλικά που δεν τα βρίσκεις ούτε σε λεξικό; Πιάτα με σουρεαλιστική ονομασία ή πιάτα με ονομασία προέλευσης; Και αυτό το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Σεπτεμβρίου, στις 13:15, ο γνωστός σεφ Νικόλας Σακελλαρίου φέρνει την «ΠΟΠ μαγειρική» στην ΕΡΤ2, με νόστιμα πιάτα από πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα.

Μαζί του παραγωγοί, διατροφολόγοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες μάς μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διατροφής.

«Πατάτες Κάτω Νευροκοπίου, Κατσικάκι Ελασσόνας, Κρητικό Παξιμάδι»

Αυτό το Σάββατο, στην εκπομπή

«ΠΟΠ Μαγειρική», ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου μαγειρεύει νταρφίν με πατάτες Κάτω Νευροκοπίου, πουγκιά με κατσικάκι Ελασσόνας και γιαούρτι και σιροπιαστό με κρητικά παξιμάδια και κρέμα βανίλιας.

Μαζί του, ο πρόεδρος του ΕΑΣ Νευροκοπίου Γιάννης Κεσκινόγλου μαζί με τον γεωπόνο Γιώργο Σωτηρέλη εξηγούν γιατί οι πατάτες Κάτω Νευροκοπίου είναι τόσο γευστικές, ενώ ο διατροφολόγος Βασίλης Κατσίλας μας αναλύει διατροφικά το κρητικό παξιμάδι.

«Γραβιέρα Κρήτης, Αβγοτάραχο Μεσολογγίου, Κορινθιακή Σταφίδα Βοστίτσα»

Την Κυριακή, ο αγαπημένος σεφ μάς ξεναγεί στον κόσμο των ΠΟΠ προϊόντων και μας μαγειρεύει, σουτζουκάκια με γραβιέρα Κρήτης και σάλτσα βασιλικού, σούπα βελουτέ με πατάτα, πράσο και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, μπισκότα βρώμης με κορινθιακή σταφίδα Βοστίτσα και καρύδια.

Στην παρέα, αποκαλύπτει τα μυστικά της γραβιέρας Κρήτης, ο παραγωγός Κώστας Γρηγόρης, ενώ την διατροφική αξία του αυγοτάραχου υπογραμμίζει η διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Νικόλας Σακελλαρίου

Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης

Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς

Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης

Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions

Έτος παραγωγής: 2020

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα