Πολύ ισχυρά τα καιρικά φαινόμενα στην Σιθωνία Χαλκιδικής

17:16 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πολύ ισχυρά είναι τα καιρικά φαινόμενα στη Σιθωνία, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τον Νέο Μαρμαρά, την περιοχή Αζάπικο, την Τορώνη και την Τριστινίκα, μέχρι το Πόρτο Κουφό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χαράλαμπος Στεργιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς το φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ο όγκος του νερού είναι υπερβολικά μεγάλος και η πυροσβεστική κάνει διαρκώς

αντλήσεις νερού. Σπεύδουμε με πολλά μηχανήματα στα σημεία όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Έχουμε ενημερώσει για την κατάσταση τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Σιθωνίας για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλλει και ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ωστόσο ελέγχουμε τα συμβάντα και σε αυτή την περιοχή» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων έκλεισε και το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού στην περιοχή της Σίνδου.

Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα και το μέγεθος των βροχοπτώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καρακώστας, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν είναι καθόλου σύνηθες να σημειώνονται βροχοπτώσεις τόσο μεγάλης διάρκειας τους καλοκαιρινούς μήνες».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα