Πόλος έλξης το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

14:27 6/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, αποκτά μια πρωτόγνωρη δυναμική. Γεμάτες αίθουσες, νέος κόσμος, πλήθος εθελοντών και γενικά μια απόλυτα κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Κατά τη δεύτερη ημέρα της 10ης διοργάνωσης το αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο με ταινίες από τη συλλογή του Ινστιτούτου Θερβάντες με τη συνεργασία του οποίου γίνεται το αφιέρωμα, μεγάλο κοινό παρακολούθησε τις προβολές. Η αίθουσα του Χατζηγιάννειου κατακλύσθηκε κυριολεκτικά . Στο διάλειμμα και ανάμεσα στις δύο προβολές το Κέντρο Ισπανικών Σπουδών Μαρία Μπαρμπέρο, είχε ετοιμάσει ένα

πλούσιο μπουφέ με ισπανικές γεύσεις, ισπανικό κόκκινο κρασί και φυσικά το καθιερωμένο σαγκριά, το οποίο τίμησαν δεόντως οι θεατές.
Επίσης αρκετοί φίλοι του ισπανικού κινηματογράφου παρακολούθησαν στις Σεϋχέλλες την ταινία « το δέρμα που κατοικώ» του Πέδρο Αλμοδοβάρ.
Για την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συνέχεια του αφιερώματος « Το σινεμά στα άδυτα της Δημόσιας Διοίκησης ,Γραφειοκρατία» στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη ώρα 19:00 με τις παρακάτω ταινίες:
« Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέηκ» ( I, Daniel Blake) 2016-Β΄ Προβολή- Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο, 100΄, έγχρωμο, κοινωνική, σε σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών. Βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξένης ταινίας. Βραβείο BAFTA καλύτερης Βρετανικής ταινίας.

Η Γραφειοκρατία σε τρεις πράξεις με προβολή τριών ταινιών μικρού ΄μήκους .
« Written/unwritten» Romania 20΄Director: Adrian Silisteanu
“Sanctuary” Sweden 20΄Director : Farid Zarrinbal -Harald Sandø
“Rebellious Essence” – Σλοβενία 10΄director : Ana Čigon

Το αφιέρωμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας απλώνεται και σε μικρότερες, λιγότερο αμιγώς κινηματογραφικές αίθουσες, με ενδιαφέροντα αφιερώματα.΄
Ετσι στον Πολυχώρο Kaveh Kanes σήμερα στις 5.30 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία μυστηρίου διάρκειας 109΄ του Πέδρο Αλμοδόβαρ
«Κακή εκπαίδευση» 2004 ενώ την ίδια μέρα και ώρα στο Wisedog στα πλαίσια της μουσικής στον κινηματογράφο θα προβληθεί η ταινία του Κρ. Κισλόφσκυ, σε μουσική Πράϊσνερ. «Τρία χρώματα: Η Κόκκινη ταινία» 1994 Διάρκεια 99΄
΄Ολες οι προβολές σε όλες τις αίθουσες είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Παρουσίαση βιβλίου
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 8μ.μ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Αγάθου « Ο Νίκος Καζαντζάκης στον Κινηματογράφο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ίδιος ο συγγραφέας και ο καθηγητής Νίκος Σκεντέρης ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Ολυμπία Καλαμπαλίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα