Πολιτιστικό Διήμερο στο Γεφύρι της Πλάκας

12:03 30/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιήσει δύο μουσικές βραδιές, στις 4 και 5 Αυγούστου 2017, στην Γέφυρα της Πλάκας, για να εκφράσει προς την πολιτεία το αίτημα για την έγκαιρη αναστήλωση του Ιστορικού Γεφυριού. Τις εκδηλώσεις θα διοργανώσει από κοινού με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Η πρώτη βραδιά είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας, με αναφορά στους απόδημους Τζουμερκιώτες και στο ρόλο που διαδραμάτισαν για τον τόπο αυτόν. Η βραδιά

θα συνεχίσει με την ηπειρώτικη παράδοση, με μια συναυλία φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του ηπειρώτικου κλαρίνου και την τέχνη τους. Παρόντες σπουδαίοι μουσικοί της Ηπείρου οι οποίοι από κοινού θα συμπράξουν και θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις σχολές του οργάνου.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δημήτρης Υφαντής, ένας Ηπειρώτης τραγουδοποιός, ο οποίος προσεγγίζει και επικοινωνεί την παραδοσιακή μουσική μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο αγγίζοντας και τις νέες γενιές. Θα ακολουθήσουν οι σπουδαίοι του είδους Πετρολούκας Χαλκιάς και Γιώργος Κωτσίνης. Μαζί τους οι καλύτεροι ερμηνευτές της τοπικής παράδοσης, Σάββας Σιάτρας, Γιάννης Παπακώστας καθώς και η Βασιλική Καρακώστα. Θα ακουστούν τραγούδια ιστορικά, της ξενιτιάς, του γάμου, της αγάπης, μοιρολόγια, τραγούδια που εκφράζουν όλες τις όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ξυπνούν τις θύμισες του καθενός μας.

Τη δεύτερη βραδιά, ανοίγει ο Μίλτος Πασχαλίδης με την ορχήστρα του, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του. Επίσης το ίδιο βράδυ θα ακούσουμε τραγούδια και από έναν νέο τραγουδοποιό, τον Θανάση Σκαριώτη από το Μονολίθι.

Πολιτιστικό Διήμερο στο Γεφύρι της Πλάκας

4-5 Αυγούστου 2017

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα