Πολιτιστική Εκδήλωση 9/5 στην Ικαρία για τα 75 Χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

09:01 8/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων, το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων και η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας (μέλος ΟΓΕ) διοργανώνουν το Σάββατο 9 Μάη και ώρα 8 μ.μ., τηρώντας όλα τα προστατευτικά μέτρα, στον προαύλιο χώρο της αίθουσας του Αυλακίου πολιτιστική εκδήλωση με φωτογραφικό υλικό, παρουσίαση του ιστορικού της ημέρας και προβολή ντοκιμαντέρ. Στην ανακοίνωσή τους  τονίζουν: “Τιμάμε την 9η Μάη την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Τιμάμε τα εκατομμύρια των νεκρών, των τραυματιών,

των αναπήρων, όλων όσοι με κάθε τρόπο πάλεψαν και αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό – ναζισμό, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο, βάζοντας τη δική τους ανεξάλειπτη σφραγίδα στην πάλη ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, που θρέφει το αυγό του φιδιού.
Η 9η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτήν τη δύναμη μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν, με την πάλη και την οργάνωσή τους, για να απαλλαγούν απ’ τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας, την ανεργία και την εκμετάλλευση”.

The post Πολιτιστική Εκδήλωση 9/5 στην Ικαρία για τα 75 Χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα