Πλήρη απασχόληση ζητούν οι καθαρίστριες σχολείων του δήμου Βόλου

11:48 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρέμβαση στη δημοτική αρχή Βόλου έκαναν σήμερα στις 11 π.μ. καθαρίστριες σχολικών κτιρίων του δήμου ζητώντας να γίνουν πλήρους απασχόλησης οι συμβάσεις αορίστου χρόνου, σύμφωνα και με τελευταία νομοθετική ρύθμιση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 31 Ιουλίου 2017. Οι καθαρίστριες ζήτησαν να συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Στέλιο Διαμαντίδη ο οποίος ήταν σε σύσκεψη. Σκαιότατη ήταν η υποδοχή των καθαριστριών από τον εν αργία δήμαρχο που ενοχλήθηκε από την παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και δήλωσε ότι “με

τα κανάλια δεν πρόκειται να βρουν ποτέ το δίκιό τους”.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Συλλόγου Καθαριστών και Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας, Μαρία Γκριζιάνη το θέμα αφορά 12 καθαρίστριες στο Δήμο Βόλου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου που απασχολούνται από μία ώρα μέχρι τέσσερις. “Εμείς από τον Απρίλιο του 2016 καταθέσαμε τις αιτήσεις μας για επέκταση του ωραρίου με πλήρη απασχόληση, ενημερώσαμε το δήμο, το δημοτικό συμβούλιο, αλλά τελικά μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή δεν έχει φέρει για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των αλλαγών, ώστε στη συνέχεια να εγκριθούν από το υπουργείο Εσωτερικών. Η δημοτική αρχή μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα ποσό 18.000 ευρώ το χρόνο. Για άλλα πράγματα ξέρουν να ξοδεύουν χρήματα, όχι για τους δικούς μας τους μισθούς. Πώς είναι δυνατόν να ζήσει μια οικογένεια με 80 έως 300 ευρώ που παίρνει μία καθαρίστρια με αυτό το μειωμένο ωράριο” αναρωτήθηκε. Επιπλέον ανέφερε ότι η δημοτική αρχή εμπαίζει τις καθαρίστριες και προτιμά να εξασκεί πελατειακή πολιτική προσλαμβάνοντας συμβασιούχες αντί να επεκτείνει το δικό τους ωράριο.
Ο τελευταίος νόμος πάντως πρέπει να εφαρμοστεί όπως έχει γίνει και σε άλλες πόλεις, εδώ και μήνες με τις προηγούμενες ρυθμίσεις, τονίζει η κ. Γκριζιάνη. “Κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου 2017 θα πρέπει να μπούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στα σχολεία με πλήρη απασχόληση. Ζητάμε το δίκιό μας, το σεβασμό στην εργασία μας. Είμαστε χρόνια στα σχολεία, έχουμε δώσει την ψυχή μας εκεί, και μας πληρώνουν ψίχουλα. Αποζημίωση προβλέπεται μόνο για τις αίθουσες έστω και αν εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καθαρίσουμε διαδρόμους, τουαλέτες και κοινόχρηστους χώρους” τόνισε η κ. Γκριζιάνη.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ευανθία Κοσμοπούλου καθαρίστρια σε νηπιαγωγείο στις Αλυκές για 15 χρόνια, αμείβεται με 80 ευρώ το μήνα, για μία ώρα δουλειά, ενώ στην πραγματικότητα απασχολείται τουλάχιστον 2,5 ώρες.

Τελικά ο κ. Διαμαντίδης δεν δέχθηκε να δει τις εκπροσώπους του Συλλόγου και η συνάντηση δεν έγινε, αλλά τους είπε ότι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα φροντίσει να συναντηθεί μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα