Πέτη Πέρκα: «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την τηλεθέρμανση»

11:19 10/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δυστυχώς για τη Φλώρινα επιλέχθηκε να κοπεί το έργο της τηλεθέρμανσης και έτσι να χαθεί ένα ήδη επενδυμένο κεφάλαιο και η προμήθεια των υλικών. Είναι απαράδεκτο την ώρα που όλη η Ευρώπη επενδύει σε τηλεθερμάνσεις με ΑΠΕ και άλλα θερμικά φορτία και μεις εδώ να μην έχουμε τηλεθέρμανση. Εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την τηλεθέρμανση και δε θα τα παρατήσω», τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Φλώρινας η βουλευτής

ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, αναφερόμενη στη μεταλιγνιτική εποχή.

Επισήμανε ακόμα, «προβλέπω ότι το 2023-2025 δεν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του Φυσικού Αερίου και ακόμα, τη δεκαετία του 2030 θα συζητάμε πως θα αντικαταστήσουμε το φυσικό αέριο διότι είναι ορυκτό καύσιμο και ο χρόνος χρήσης του περιορίζεται μέχρι το 2050. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, γιατί αυτές οι επιλογές θα οδηγήσουν την περιοχή μας σε ένα ακόμα τραγικό λάθος.

Η περιοχή στήριξε το μεγαλύτερο εκβιομηχανιστικό εγχείρημα της χώρας. Δε μπορεί σε αυτή τη μετάβαση να μην της αποδοθεί αυτό που της αξίζει. Λυπάμαι πολύ για τις μεθοδεύσεις και τις ενέργειες αυτής της κυβέρνησης, η οποία δεν καταλαβαίνει σε τι φτώχεια και ανεργία οδηγεί την περιοχή, αφού δεν μας έχει παρουσιάσει ακόμα ένα masterplan για αυτό που πάει να κάνει.

Θα πρέπει να έχουμε έναν οδικό χάρτη για το πού πάμε, να ξέρουμε πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε ως φορείς και να καταθέσουμε τις απόψεις μας για να γίνει κάτι καλό για την περιοχή μας. Εξαγγέλθηκε μια απολιγνιτοποίηση και από κει και πέρα τίποτα.
Τις επόμενες μέρες θα ζητήσω ραντεβού από τον κ. Μουσουρούλη για να ενημερωθώ και για να δω πως μπορώ να βοηθήσω. Δεν μας ικανοποιούν οι εκθέσεις ιδεών και αυτά τα επικοινωνιακά που ακούμε.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα