Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο τραγουδιστής και ηθοποιός Τζόνι Νας

18:52 7/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Τζόνι Νας, τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός που ξεκίνησε την καριέρα του από την ποπ μουσική σκηνή και έγινε από τους πρώτους σταρ της reggae πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Ο Νας, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Χιούστον, την πόλη, στην οποία γεννήθηκε, δήλωσε στο AP ο γιος του, Τζόνι Νας

Τζούνιορ. Ο Τζόνι Νας ήταν ο δημιουργός και ερμηνευτής του πασίγνωστου τραγουδιού «I Can See Clearly Now» το οποίο σημείωσε πωλήσεις εκατομμυρίων κι έφτασε στην κορυφή των charts το 1972.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραγούδι γράφτηκε από τον Νας, ενώ ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση καταρράκτη. Το «I Can See Clearly Now» μια ιστορία για το πως ξεπερνιούνται οι δυσκολίες πάντα ανέβαζε διάθεση των αμέτρητων ακροατών με την υπόσχεση για μια «φωτεινή, φωτεινή ηλιόλουστη μέρα».

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ήταν έφηβος που τραγουδούσε επιτυχίες άλλων όπως το «Darn That Dream». Μια δεκαετία αργότερα, ήταν συνιδρυτής δισκογραφικής εταιρείας, ένας τους λίγους γεννημένους στην Αμερική τραγουδιστές της reggae και βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα του, ο φίλος του, Μπομπ Μάρλεϊ.

Ο Νας επαινούσε «την αύρα αυτού του μικρού νησιού» όταν μιλούσε για την Τζαμάικα και ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που έφεραν τη reggae στο κοινό των ΗΠΑ.

Γνώρισε εμπορική επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν κυκλοφόρησε τις επιτυχίες «Hold Me Tight», «You Got Soul» μια πρώιμη έκδοση του «Stir It Up» του Μάρλεϊ και το πιο γνωστό τραγούδι του, «I Can See Clearly Now».

Ο Τζον Λέστερ Νας Τζ. του οποίου ο πατέρας ήταν σοφέρ, μεγάλωσε τραγουδώντας στην εκκλησία και από την ηλικία των 13 είχε τη δική του εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό του Χιούστον. Μέσα σε λίγα χρόνια, είχε σόου σε εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό μετά από τις εμφανίσεις του στο «The Arthur Godfrey Show», την επιτυχημένη διασκευή του «A Very Special Love» της Ντόρις Ντέι και συνεργασία με τους Πολ Άνκα και Τζορτζ Χάμιλτον IV για το «The Teen Commandments».

Συμμετείχε επίσης στην ταινία «Take a Giant Step» και στο φιλμ «Key Witness» με τους Ντένις Χόπερ και Τζέφρι Χάντερ. ένα δράμα εγκλήματος με πρωταγωνιστές τους Dennis Hopper και Jeffrey Hunter.

Πηγή: ΕΡ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα