Περιφερειακή Σύνθεση: Κενός περιεχομένου ο «απολογισμός» του Χρ. Μέτιου

20:26 3/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μόλις 133 λέξεις χρειάστηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, για να περιγράψει τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου διοίκησης της παράταξης του και των «συνεργατών» της», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση».
«Το φτωχό κείμενό του- συνεχίζει- είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε, αφού εδώ και δώδεκα μήνες τόσο ο ίδιος, όσο και αυτοί που τον πλαισιώνουν τελούν σε πλήρη απραξία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το γενικόλογο κι άνευ ουσίας αυτό κείμενο θα μπορούσε να είχε εκδοθεί από οποιαδήποτε Περιφέρεια ή Δήμο όλης της χώρας, που δεν έχει να πει

κάτι».

«Θυμόμαστε και θυμίζουμε ότι ο κ. Μέτιος είχε ανακοινώσει προεκλογικά 335 έργα, ωστόσο σήμερα δεν βλέπουμε να έχει ξεκινήσει κανένα και τα μόνα έργα που «τρέχουν» στην Περιφέρεια μας, είναι αυτά που είχε αφήσει ως παρακαταθήκη ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης του Χριστόδουλου Τοψίδη και σημειώνεται: «Δυστυχώς τόσο το ΠΕΠ ΑΜΘ, όσο και η ΟΧΕ διεκδικούν τις χαμηλότερες επιδόσεις πανελλήνια».

Ο κ. Τοψίδης καλεί τον Περιφερειάρχη «να αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης του απέναντι στους πολίτες» και σημειώνει: «Υπογραμμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξασφάλισε για την ενίσχυση των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων της περιφέρειας του, ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 150 εκ ευρώ. Είπε μάλιστα σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ότι ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας έχει αποστείλει όλες τις λεπτομέρειες της δράσης προκειμένου όποιες δύνανται να υλοποιήσουν επίσης ανάλογη ενίσχυση στις επιχειρήσεις της περιοχής τους. Ο κύριος Μέτιος έχει διαβάσει, άραγε, τον συγκεκριμένο πιλότο ή θα βρεθούμε για άλλη μία φορά να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις;»

Και η ανακοίνωση της «Περιφερειακής Σύνθεσης» καταλήγει: «Καλούμε τον περιφερειάρχη, εφόσον όντως θεωρεί ότι έχει παράξει έργο, να το παρουσιάσει οργανωμένα, ώστε να αποδείξει πρωτίστως στους πολίτες αυτά που υποστηρίζει ότι δήθεν έχει κάνει και να αφήσει κατά μέρος τα γενικόλογα διαδικτυακά μηνύματα που δεν έχουν κανένα περιεχόμενο».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα