Πάτρα: Ανησυχία μετά τα δύο κρούσματα στη σχολική κοινότητα

12:28 28/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αχαΐας μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητή δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και σε καθηγητή Γυμνασίου στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Το πρώτο περιστατικό αφορά μαθητή της Α΄τάξης του δημοτικού σχολείου Αγίου Βασιλείου. Ο μαθητής υποβλήθηκε σε τεστ την Παρασκευή. Οι γονείς, μόλις παρέλαβαν τη θετική διάγνωση του τεστ, ενημέρωσαν το σχολείο προκειμένου να ληφθούν τα απαιτούμενα

μέτρα.

«Άμεσα εφαρμόσαμε όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας η οποία επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ακολούθως δρομολογήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες», δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. 

Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε το σύνολο των γονέων των παιδιών που φοιτούν στο ίδιο τμήμα. Οι μαθητές του τμήματος θα είναι σε καραντίνα  μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, και εφόσον εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα θα υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού.

Το δεύτερο κρούσμα αφορά καθηγητή του Γυμνασίου της Κάτω Αχαΐας. Ο καθηγητής εμφάνισε συμπτώματα και προχώρησε άμεσα στη διενέργεια του τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, δε χρειάστηκε  να γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά της υπηρεσίας για το κρούσμα σε καθηγητή του γυμνασίου Κάτω Αχαΐας, καθώς το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη από τις 17 Σεπτεμβρίου και ο καθηγητής απείχε από το σχολικό περιβάλλον. Ωστόσο, ο Δήμος στο πλαίσιο των απαιτούμενων μέτρων αντιμετώπισης του κρούσματος ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε απολύμανση όλων των αιθουσών, κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων του σχολείου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα