Πάτρα: 1ος Παμπελοποννησιακός Διαγωνισμός Μαγειρικής

15:45 22/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον 1ο Παμπελοποννησιακό Διαγωνισμό Μαγειρικής που έγινε στο χώρο του Κολυμβητηρίου της Πάτρας στον «Α.Πέπανο», πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Πηγές Ρεπορτάζ» την περασμένη Παρασκευή, οι καταρτιζόμενοι του Δημοσίου Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Πάτρας (ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ) του τμήματος Δημοσιογραφίας Συντακτών και Ρεπόρτερ.

Οι σπουδαστές με την παρουσία τους στο πιο σημαντικό γαστρονομικό γεγονός της Πελοποννήσου, απόλαυσαν και δοκίμασαν τοπικές γεύσεις και αρώματα βγαλμένα από την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος αλλά και τα τελευταία μενού που θα κυριαρχήσουν και θα προβάλλουν

την Ελληνική Γαστρονομία.

Παρακολούθησαν διαγωνισμούς μαγειρικής από επαγγελματίες και επίδειξη μαγειρικής από νέους σεφ, μυήθηκαν στα μυστικά της Ελληνικής Κουζίνας και Ελληνικής Γαστρονομίας μέσω της Γευσιγνωσίας νέων πιάτων, αλλά είχαν και την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κ. Θωμά Λαζανά και τον κ.Γ. Τσουνάκη.

Άλλωστε το ΔΙΕΚ Πάτρας είναι αρωγός σε όλες τις εκδηλώσεις της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας», με τα τμήματα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής», «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Marketing” και «Δημοσιογραφίας, Συντακτών & Ρεπόρτερ» .

Στην Κατηγορία Σπουδαστών του διαγωνισμού συμμετείχαν καταρτιζόμενοι του Δ.ΙΕΚ Πάτρας της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» κατακτώντας μετάλλια.

Στον χώρο παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Πάτρας κος Αναγνώστου, ο υποδιευθυντής κος Γιωτόπουλος και οι συνοδοί καθηγητές Ακακέα Ελένη, Μανίκα Βασιλική, Καμίτση Ελισάβετ, Δημητροπούλου Βασιλική, Μάλλιου Αικατερίνη, Ψάχος Κωνσταντίνος, Μπουρδούνης Ευάγγελος, Βουδούρη Ανδριάνα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα