Παρουσία του Αν ΥΕΘΑ η παραλαβή της στρατιωτικής διοίκησης της Λέσβου

15:08 15/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων ανέλαβε σήμερα τη Στρατιωτική Διοίκηση Λέσβου ο νέος Διοικητής Υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανίτης .

Η τελετή παραλαβής της διοίκησης της μεραρχίας Αρχιπελάγους πραγματοποιήθηκε το πρωί στο στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ» στην Παγανή , παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, και του νέου Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά.

Ο νέος διοικητής 98 ΑΔΤΕ

Χρήστος Πουλιανίτης ευχαρίστησε που το σώμα του εμπιστεύθηκε την ιστορική μεραρχία Αρχιπελάγους, με προτεραιότητες τη χρηστή και ανθρωποκεντρική διοίκηση και άμεση αποτελεσματικότητα όπου χρειαστεί , ενώ εξήρε «τον υπέροχο λαό της Λέσβου» όπως είπε, για την φιλοξενία και τον ανθρωπισμό που επέδειξαν με το προσφυγικό.

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στη λέσχη αξιωματικών Μυτιλήνης στο Κιόσκι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, με μειωμένους προϋπολογισμούς κατάφεραν να κρατήσουν και την αποτρεπτική δύναμη και κανείς να μην επιβουλευθεί την ακεραιότητα της . Για τον νέο διοικητή Χρήστο Πουλιανίτη τόνισε ότι στη θητεία του στο ΓΕΕΘΑ ως γενικός συντονιστής για το προσφυγικό προσέφερε τα μέγιστα καθώς «υπήρχε επάρκεια αντιμετώπισης από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων». Οι ένοπλες δυνάμεις είναι δίπλα στο λαό με το κοινωνικό τους έργο, με την άμεση αντιμετώπιση όπου χρειαστεί, συμπλήρωσε ο κύριος Ρήγας. Τόνισε ακόμα ότι ο Χρήστος Πουλιανίτης ήταν επικεφαλής και για το φάκελο της Κύπρου που ολοκληρώνετε και σύντομα θα παραδοθεί στην κυβέρνηση.

The post Παρουσία του Αν ΥΕΘΑ η παραλαβή της στρατιωτικής διοίκησης της Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα