Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

15:35 22/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Καθαρισμός ερεισμάτων – κοπή χόρτων χρήση έτους 2017» προϋπολογισμού 100.000 € με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Χρήσιμο έργο για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, το χαρακτήρισε ο Κ. Αγοραστός και σημείωσε την καθημερινή δουλειά που γίνεται από τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Οι εργασίες αφορούν τον ετήσιο καθαρισμό εκατέρωθεν του Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Μαγνησίας Π.Ε. από αυτοφυή βλάστηση κλαδιά δένδρων και θάμνων.

Οι εργασίες είναι ο καθαρισμός από την βλάστηση (αποψίλωση, κλάδεμα), που βρίσκεται στις τάφρους, τα πρανή και τα ερείσματα των οδών , η συλλογή των προϊόντων καθαρισμού.

Πρόκειται να καθαριστούν οι διαχωριστικές νησίδες, ερείσματα οδικών αξόνων, πρανή από την αυτοφυή βλάστηση και όλων των σκουπιδιών . Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κλάδεμα αναπτυγμένων θάμνων τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό δίκτυο, καθώς σε πολλά τμήματα των δικτύων τα κλαδιά των δένδρων και των θάμνων εισέρχονται εντός του οδοστρώματος.

Keywords