Παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας

15:03 25/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά και την ανακοίνωση των όρων έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο νέος διευθυντής, Σάκης Μπότας, υποδέχτηκε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, που του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στα οποία αναφέρθηκε και ο πρόεδρος, Βάιος Κουτής:

-Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
-Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
-Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19). Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).
-Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.
-Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.
-Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.
-Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)
-Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.
-Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Ο κ. Μπότας είπε ότι θα μεταβιβάσει τα αιτήματά τους, και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος όλων είναι η υπεράσπιση και η διαφύλαξη του δημόσιου σχολείου, και κοινή προσπάθεια και συνεργασία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Αναμένεται δε να γίνει το επόμενο διάστημα συνάντηση εργασίας μεταξύ διεύθυνσης και συλλόγου.

www.ert.gr

Keywords