Παράνομη η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 tn στην οδό Βόλου

21:47 12/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που απαγορεύει την κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε δρόμους όπως η οδός Λάρισας – Βόλου, ζητούν οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής, μαζί με την λήψη μέτρων αστυνόμευσης μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα της περασμένης Τετάρτης που στοίχισε τη ζωή σε μια 30χρονη γυναίκα. Οι εκπρόσωποι των φορέων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και του κατέθεσαν υπόμνημα με τις προτάσεις τους. ΄

Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν δρομολογηθεί

για την περιοχή και αναμένεται να ξεκινήσουν μετά από 1 – 1,5 μήνα και περιλαμβάνουν την διάθεση 7,5 εκ. ευρώ για την κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων με παράπλευρες οδούς, ώστε να αποφεύγονται τροχαία που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Από την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη, προέκυψε ότι η σχετική νομοθεσία που υπάρχει απαγορεύει την είσοδο φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας όπως η οδός Βόλου. Αυτό που χρειάζεται όπως είπε ο κ. Αγοραστός είναι σε πρώτη φάση η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου να τοποθετήσει ενημερωτικές πινακίδες που να γνωστοποιούν την σχετική απαγόρευση και σε δεύτερη φάση η εντατική αστυνόμευση για την εφαρμογή της νομοθεσίας.
Για τα έργα ο περιφερειάρχης τόνισε ότι θα κατασκευαστούν τρεις κυκλικοί κόμβοι, ένας στην οδό Βόλου, ένας στο ύψος της 11Ο ΠΜ στην οδό Αγιάς και ένας ακόμη στην οδό Ερέτρειας, ενώ θα υπάρχουν και παράδρομοι που θα διευκολύνουν την κυκλοφορία.
Η επιτροπή των φορέων της συνοικίας, αναμένεται αύριο στις 11.30 το πρωί να επισκεφθούν και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στο γραφείο του.

The post Παράνομη η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 tn στην οδό Βόλου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα