Παραιτήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη

21:18 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραιτήθηκε το απόγευμα ο Πέτρος Κόκκαλης από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, έπειτα από την προτροπή της ίδιας του της παράταξης, να αποχωρήσει σε περίπτωση που σκοπεύει να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πέτρος Κόκκαλης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφού εξέφρασε την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τους όρους της συμμετοχής του στα κοινά, δήλωσε πως αποχωρεί από τον συνδυασμό.

Υπενθυμίζεται

πως νωρίς το μεσημέρι, σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Πειραιάς Νικητής», καλούσε τον τέως, πλέον, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, Πέτρο Κόκκαλη να παραιτηθεί σε περίπτωση που ο ίδιος είχε σκοπό να συμμετάσχει στις επόμενες ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ο Πέτρος Κόκκαλης προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Το γεγονός ότι ο «Πειραιάς Νικητής», παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό «Πειραιά Νικητή» αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά.

Ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα