Παραιτήθηκε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσ/κης – Στο πειθαρχικό για σεξιστικό σχόλιο

16:18 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η προκλητική δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του νότου ότι «ξοδεύουν τα λεφτά τους σε ποτά και γυναίκες» εκτός από κατακραυγή, προκάλεσε και την παραίτηση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Κούλα με αφορμή «σεξιστικό σχόλιο» που έκανε για την ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου.

«Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις «πουτάνες» γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί», αναφερόταν στην ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στο Facebook.

«Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ επιδόθηκε σε άκρως σεξιστικό υβρεολόγιο, με αφορμή ένα πολιτικό σχόλιο της Σ. Αναγνωστοπούλου για τις υποτιμητικές και σεξιστικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με τους λαούς του Νότου της Ευρώπης» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.

Ο Εμμανουήλ Κούλας με απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται στο πειθαρχικό ενώ επισημαίνεται ότι οι θέσεις που εξέφρασε δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης.

«Η ΟΝΝΕΔ έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις. Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Keywords
Τυχαία Θέματα