Παππάς: Η νεοφυής επιχειρηματικότητα θα γίνει η νέα βαριά βιομηχανία της χώρας

22:06 12/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είναι σημαντική η στήριξη των θερμοκοιτίδων. Δεν είναι πυροτέχνημα η στήριξη των πρωτοβουλιών της νεοφυούς και καινοτομικής επιχειρηματικότητας. Με ενεργό κα διαρκή διάλογο θέλουμε το δημόσιο να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στην έναρξη του τριήμερου Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «2nd Athens Innovation Festival

(AIF 2018)»,που διοργανώνεται από το ΕΒΕΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 12-13-14 Νοεμβρίου 2018 στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι έχει κερδηθεί το στοίχημα για την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να υποστηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Η νεοφυής επιχειρηματικότητα μπορεί και θα γίνει η νέα βαριά βιομηχανία αυτής χώρας, συνέχισε ο ίδιος και σημείωσε ότι προχωρούν πρωτοβουλίες όπως η ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα, με τη συνεργασία των επιμελητηρίων, όπου χρειάζεται, όπως στο ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ με τις ψηφιακές απομακρυσμένες υπογραφές, ενώ αναμένεται να τρέξει σε λίγο καιρό πρόγραμμα προθερμοκοίτισης που αφορά startuppers και άλλους δικαιούχους 18-45 ετών, ύψους 30 εκατ ευρώ που θα αφορά περιφερειακές θερμοκοιτίδες και θα αφορά 500 επιχειρήσεις με στόχο τις 3,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Θέλουμε να καταρρίψουμε το μύθο ότι η πολιτεία είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα. Αλλά όχι την επιχειρηματικότητα που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια την αρνητική της πλευρά , αλλά αυτή που τολμά» υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι ριζικές καινοτομίες χρηματοδοτούνται από νωρίς σε πολλά μέρη του κόσμου από το δημόσιο τομέα και σημείωσε ότι στόχος και της Ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταθεί δίπλα στους νέους καινοτόμους επιχειρηματίες ως υποστηρικτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα