Παπούτσια πλεγμένα από χρυσό για «χρυσές» τσέπες

17:26 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χειροποίητα παπούτσια, πλεγμένα με χρυσάφι 24 καρατίων, στοχεύει να πουλήσει, κυρίως σε πελάτες από τις χώρες του Κόλπου, ο υποδηματοποιός Αντόνιο Βιέτρι.

Ο Βιέτρι που ζει και εργάζεται στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας και είναι ιδιοκτήτης του A&V Fashion Group, αναφέρει ότι, η γραμμή (της κολεξιόν) για τον άνδρα «δημιουργήθηκε το 2016, έπειτα από οκτώ μήνες μελέτης και προσπάθειας»: Μοκασίνια από σουέντ μπλε

ή μαύρο με πλέξη από λωρίδες ατόφιου χρυσαφιού.

«Η ιδιαιτερότητα αυτών των παπουτσιών είναι ότι ο χρυσός δεν εφαρμόζεται απλά πάνω σε αυτά, σαν αξεσουάρ ή σαν κουμπί. Ο χρυσός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του υποδήματος, ράβεται μαζί» με το δέρμα, τονίζει ο Βιέτρι.

Φυσικά, εκτός από την κολεξιόν για άντρες, ο Βιέτρι έχει ετοιμάσει και την αντίστοιχη συλλογή παπουτσιών για γυναίκες.

Με δεδομένο ότι τα «χρυσά» παπούτσια έπρεπε να είναι και άνετα, ο σχεδιαστής τους αναφέρει: «Η δυσκολία ήταν να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στην ανθεκτικότητα του χρυσού και στην ευλυγισία του παπουτσιού»… «Αν το παπούτσι είναι υπερβολικά ελαφρύ ο χρυσός διπλώνει, αν είναι υπερβολικά βαρύ, πονάει το πόδι».

Λόγω της ιδιαιτερότητας της συλλογής, κάθε ζεύγος παπουτσιών, πλεγμένο από χρυσό, αποτελεί ένα και μοναδικό κομμάτι, φτιαγμένο κατά παραγγελία με πλήρη ανάλυση των ποδιών του πελάτη από σαρωτή 3D. Να σημειωθεί ότι, για την παραγωγή των υποδημάτων χρειάζονται 230 γραμμάρια χρυσού.

Ως προς την τιμή τους, ένα ζευγάρι πωλείται σε τιμή έως 25.000 ευρώ στην ανδρική συλλογή και έως 30.000 στη γυναικεία. Η τιμή περιλαμβάνει τα έξοδα αποστολής με ελικόπτερο και παράδοσης πάνω σε μαξιλαράκια μέσα σε κουτί από μαύρη λάκα.

Η χρυσή συλλογή αποτελεί μέρος μιας παραδοσιακής κολεξιον, που οι τιμές της ξεκινούν από τα 250 ευρώ και μιας άλλης, εξατομικευμένης που φιλοτεχνείται από διακεκριμένους καλλιτέχνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: A&V Fashion Group

Keywords
Τυχαία Θέματα