Πανσερραϊκός: Οι δέκα πέταξαν βαθμούς κι ένας τη… φανέλα

20:44 7/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστροφή στις ήττες για τον Πανσερραϊκό που έχασε σήμερα 2-1 στην Καλαμαριά από τον Απόλλωνα Πόντου για την 20η αγωνιστική της Football league.

Οι «κόκκινοι» παραμένουν σε δύσκολη βαθμολογική θέση, έφυγαν με άδεια χέρια σήμερα από την Καλαμαριά την ίδια ώρα που ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο πήραν βαθμούς (η Καλλιθέα 0-0 με τον Άρη, ο Απόλλων Λάρισας κέρδισε τη Σπάρτη ενώ Παναιγιάλειος και Αναγέννηση Καρδίτσας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0). Έτσι, ακόμα ένα παιχνίδι για τα «λιοντάρια», το Σαββατιάτικο

εντός έδρας με τον Απόλλωνα Λάρισας αποκτά χαρακτήρα τελικού με το νικηφόρο αποτέλεσμα να είναι μονόδρομος για τους Σερραίους.

Ξύπνησαν αργά

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ξεκίνησε με τους δέκα του αγώνα με τον Παναιγιάλειο και τον Γιώργο Σιάκκα στη θέση του Άλμπερτ Ρούσσου που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και μάλλον θα απουσιάσει και από το επόμενο παιχνίδι. Οι «κόκκινοι» δεν μπήκαν καν στο γήπεδο στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ στο 12ο με τον Ηλιάδη και με τον Χασομέρη στο 24ο να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0). Ο Πανσερραϊκός τελικά… «ξύπνησε» και ισορρόπησε το παιχνίδι, κατάφερε να μειώσει με τέρμα του Δημήτρη Γκούρτσα στο 29ο και θα μπορούσε να ισοφαρίσει έξι λεπτά αργότερα με διπλή χαμένη ευκαιρία του Σερραίου επιθετικού και του Στέφανου Παπουτσογιαννόπουλου. Ο Απόλλωνας με πολλούς έμπειρους παίκτες στη σύνθεση του διαχειρίστηκε καλά το ματς και έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας κεφάλι στο σκορ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια εικόνα με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να έχουν δοκάρι στο 51ο με τον Σαμαρά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός πίεσε κι έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους δύο σκόρερ του προηγούμενου αγώνα, του Στέφανου Παπουτσογιαννόπουλου και του Γιώργου Κάκκου.

Πέταξε τη φανέλα του στην αλλαγή

«Μελανό σημείο» για τον Πανσερραϊκό, κάτι που πείραξε τον κόσμο περισσότερο και από την ήττα, ήταν η ενέργεια του Τάσου Κρητικού που εκνευρίστηκε όταν έγινε αλλαγή και πέταξε τη φανέλα του. Ήταν το 32ο του αγώνα όταν ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έκανε αλλαγή τον Τάσο Κρητικό (αντικαταστάθηκε από τον Αναστασόπουλο). Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Λαρισαίου ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού, ο οποίος πέταξε τη φανέλα του στο έδαφος και πήγε στα αποδυτήρια. Λίγο αργότερα, άνθρωπος της ομάδας πήγε στα αποδυτήρια και τον έφερε πίσω, στον πάγκο. «Κατακριτέα η ενέργεια του, θα το δούμε στα αποδυτήρια» είπε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης.

Το φιλμ του αγώνα

2ο Σουτ του Συμελίδη, ο Ρίστιτς έδιωξε τη μπάλα.

4ο Πάσα του Μπρίτο στον Χασομέρη, ο Ρίστις «διάβασε» τη φάση κι έδιωξε τον κίνδυνο.

12ο ΓΚΟΛ! 1-0! Δυνατό σουτ του Αντώνη Ηλιάδη από θέση πλάγια αριστερά, ο Ρίστιτς έπεσε, βρήκε την μπάλα, δεν κατάφερε όμως να την απομακρύνει και 1-0.

24ο ΓΚΟΛ! 2-0! Ο Δημήτρης Χασομέρης μετά από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Μπρίτο, νίκησε την αμυντική γραμμή του Πανσερραϊκού και τον Ρίστιτς και με πλασέ έκανε το 2-0.

29ο ΓΚΟΛ! 2-1! Ο Γιώργος Κάκκο εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σαμαρά στην άμυνα του Απόλλωνα, έκανε σέντρα και ο Δημήτρης Γκούρτσας με πλασέ μείωσε σε 2-1 (έβδομο γκολ για φέτος)

35ο Εκπληκτική χαμένη διπλή ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό! Ο Γκούρτσας έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ο Λόπεθ έδιωξε και στην επαναφορά σε σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου η μπάλα βρήκε σε σώματα μπροστά από την εστία και απομακρύνθηκε.

47ο Διαγώνιο σουτ του Γεωργιάδη η μπάλα άουτ.

51ο Δοκάρι! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρίτο, ο Σαμαράς έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά μπλόκαρε ο Ρίστιτς.

83ο Ο Παπουτσογιαννόπουλος έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Λόπεθ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

92ο Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκο! Ο Δούμτσος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Γιώργος Κάκκο έκανε την κεφαλιά σχεδόν εξ επαφής και ο Λόπεθ μπλόκαρε τη μπάλα.

93ο Στην αντεπίθεση ο Βλαχομήτρος βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ρίστιτς, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού τον πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ(Δ.Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Αμαραντίδης, Καλί, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Τσεμπερίδης(70ο Βεργώνης), Καλογέρης, Χασομέρης(94ο Λιόνης), Ηλιάδης(84ο Βλαχομήτρος), Μπρίτο

Στον πάγκο: Καλογεράκης, Καλαϊτζίδης, Καπίας, ΚυβελΣίδης ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Α.Χαραλαμπίδης): Ρίστιτς, Ορφανίδης, Ποζατζίδης, Σιάκκας, Τσελεπίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ναζίμ(62ο Εν’Νομό), Κρητικός(32ο Αναστασόπουλος), Κάκκο, Πόζογλου(70ο Δούμτσος), Γκούρτσας

Στον πάγκο: Πολίτης, Ρούσσος, Μακούσης, Χατζητερζόγλου

Διαιτητής: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας) Βοηθοί: Γούτας (Χαλκιδικής), Μάνος (Λάρισας) 4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Απ. Χαραλαμπίδης: «Ξυπνήσαμε μετά το 2-0»

Για το κακό ξεκίνημα του Πανσερραϊκού σε ένα ακόμα παιχνίδι μίλησε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης στη συνέντευξη τύπου τονίζοντας ότι αυτό το «πλήρωσε» η ομάδα του. Ο Καστοριανός τεχνικός είπε «Δυστυχώς για 20-25 λεπτά στο ξεκίνημα δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Δεχθήκαμε και πάλι δύο γκολ πολύ εύκολα. Και μετά ξυπνήσαμε. Μειώσαμε 2-1, είχαμε τρεις τέσσερις ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι δεν τις κάναμε γκολ και έληξε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι. Πάλι δεν μπήκαμε καλά για ακόμα μία φορά. Όσο περνούσε ο χρόνος ανεβάζαμε την απόδοσή μας. Είχαμε κάποιες προϋποθέσεις να κάνουμε κάποιο γκολ. Το παιχνίδι πήγε πολύ στην δύναμη, γιατί όπως είπα το γήπεδο δεν προσφερόταν να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Έτσι φτάσαμε στα τελευταία λεπτά να έχουμε μία δύο ευκαιρίες να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι. Αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό και δεν παίρνουμε τίποτα από το παιχνίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα