Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία-Συμμετέχει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου

03:01 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου συμμετέχει στην αυριανή πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία με ανοικτή συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου Μυτιλήνης στις 12 το μεσημέρι και όπως τονίζει “με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μετρά αυτοπροστασίας (μάσκες, γάντια, τήρηση των αποστάσεων) και προστασίας των συνανθρώπων μας, τηρώντας τους κανόνες εμπόδισης διασποράς της νόσου κλιμακώνοντας όμως τους αγώνες μας.”

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Στις 7 Απριλίου

η φωνή πίσω από τις μάσκες ακούστηκε δυνατά.

Στις 7 Απριλίου το σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα», διαδόθηκε παντού σε όλη τη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορα.

Η μεγάλη συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από σωματεία, συλλογικότητες, μαζικούς φορείς, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας.

Στις 28 Απριλίου προχωράμε σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση!

Τιμούμε την μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας και τονίζουμε την κρατική ευθύνη στην αποψίλωση και υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του ΕΣΥ από την κυβέρνηση δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

· Μονιμοποίηση συμβασιούχων

· Ένταξη όλων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ)

· Πλήρη ανάπτυξη για δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

· Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας – όχι χρηματοδότηση των κλινικαρχών

· Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

· Διενέργεια test σε όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα από την αιτία εισαγωγής τους στο νοσοκομείο, καθώς και σε όλο το υγειονομικό προσωπικό προκειμένου να αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά

· Άμεση αποσυμφόρηση των προσφυγικών καταυλισμών και άμεση μεταφορά σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, τουλάχιστον όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Διενέργεια test σε όσους εργάζονται εντός των ΚΥΤ και των δομών φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών για να αποφευχθεί ή διασπορά

Καλούμε όλους τους φορείς του νομού μας, συλλόγους εργαζομένων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων να ενώσουμε τις φωνές μας για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.”

 

 

The post Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία-Συμμετέχει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα