Πανελλαδική απεργία των εκτάκτων του ΥΠΠΟ την Τετάρτη 25 Απριλίου

16:21 23/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 24ωρη απεργία στις 25/4 το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, διεκδικεί την επίλυση των προβλήματος των συμβασιούχων, με προσλήψεις πάνω σε σταθερή σχέση εργασίας.

Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποηθεί στις 11:30πμ συγκέντρωση στο Υπουργείο Διοικητικής

Ανασυγκρότησης και πορεία στο Σύνταγμα και το Υπουργείο Οικονομικών.

Το γεγονός ότι η απεργία χρονικά συμπίπτει και με απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, τη ΛΑΡΚο, την Υγεία και αλλού, οδηγεί το σωματείο των εκτάκτων σε μία διαφορετική προσέγγιση της κινητοποίησης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Γι’ αυτό στις 25 Απρίλη βγαίνουμε όλοι στους δρόμους. Για να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Για να συντονιστούμε με τους συμβασιούχους συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία, το Υπ. Υγείας, στην Εκπαίδευση και στους φορείς των Υπουργείων. Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ΙΔΟΧ, τοποθέτηση των συναδέλφων με ένδικα μέσα, καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΙΔΟΧ του ΥΠ.ΠΟ.Α που το δικαιούνται.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Την Τετάρτη απεργούμε μαζικά, συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές σε όλους τους χώρους δουλειάς, κλείνουμε εργοτάξια και υπηρεσίες. Να αποδείξουμε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α ότι χωρίς συμβασιούχους δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία υπηρεσία.

Όλοι στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 11:30. Να ενωθούμε με τους συναδέλφους υγειονομικούς και να βαδίσουμε μαζί στο Σύνταγμα και το Υπουργείο Οικονομικών. Να απαιτήσουμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ. να μας δώσει απαντήσεις για τις προσλήψεις και τη μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος. Να διαδηλώσουμε μαζί με τους συναδέλφους αναπληρωτές και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ».

Σχετική είδηση: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι έκτακτοι του ΥΠΠΟ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα