Παν. Διλμπέρης: «Ο Πανσερραϊκός θα βρει το δρόμο του»

21:45 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον απολογισμό της φετινής χρονιά για τον Πανσερραϊκό έκανε με συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών ο Παναγιώτης Διλμπέρης.

Ο 42χρονος προπονητής καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ Σερρών σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα, έκανε τον απολογισμό της φετινής δύσκολης χρονιάς, αναφέρθηκε στην αγωνιστική «κοιλιά» που είχε η ομάδα, μίλησε για την ταπείνωση που ένιωσε και τις ύβρεις προς το πρόσωπό του, που έκαναν την κόρη

του και τη μητέρα του να κλαίνε, αλλά και την Ανάσταση που θα έρχονταν για τους «κόκκινους».

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του Πανσερραϊκού:

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης είπε:

«Το έχω πει και πριν έρθω στον Πανσερραϊκό ότι ο νομός και η πόλη αυτή έχουν πολύ αγάπη προς το ποδόσφαιρο. Ο Πανσερραϊκός έχει ποτίσει το DNA του Σερραίου και πραγματικά μπορεί για πολλούς και διάφορους λόγους να μην υπάρχει συμμετοχή στα παιχνίδια ως φίλαθλος, όμως είναι σίγουρο ότι όλοι ενδιαφέρονται και προσπαθούν να μάθουν για την ομάδα».

Πώς θα την χαρακτήριζες τη χρονιά; Είναι επιτυχημένη;

«Αν αρχίσουμε και ξετυλίγουμε το κουβάρι της χρονιάς θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Αν πω το δικό μου συμπέρασμα μπορεί να φανεί υποκειμενικό. Σίγουρα μπορεί να υπάρχει μια υποκειμενικότητα ή, μπορεί κάποιοι να με κατηγορήσουν αν πω ότι είναι πετυχημένη, γιατί θέλω εγώ να είμαι πετυχημένος στον Πανσερραϊκό. Γνωρίζω ότι ξεκινήσαμε τη φετινή χρονιά αργά και ήμασταν η ομάδα που πήρε παίκτες τελευταία στιγμή. Ήμασταν μια ομάδα που μονταρίστηκε τελευταία στιγμή, ενώ παράλληλα, επειδή υπήρχαν τα διοικητικά προβλήματα, ρίξαμε το μπάτζετ στο 1/3 της προηγούμενης χρονιάς. Μέσα στη χρονιά είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα τα οποία θεωρώ ότι ήταν δύο βασικοί άξονες. Ο πρώτος και βασικός ήταν τα παιχνίδια που χάσαμε και δεν έπρεπε να τα χάσουμε, γιατί υπήρχαν πολλές φορές τα σημάδια της έπαρσης ή η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Τέτοια παιχνίδια ήταν αυτό με τα Χανιά μέσα, το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, ακόμη ακόμη και αυτό με τον Αιγινιακό. Υπάρχει και η μεγάλη κοιλιά που γίνεται από τον Ιανουάριο και μετά, η οποία έχει πάρα πολλές και λογικές εξηγήσεις. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, αλλά να πω πώς είναι τα πράγματα. Σε συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Αχαρναϊκό αναφέρω ότι αναδομούμε την ομάδα. Είχαμε διαπιστώσει τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι και γι’ αυτό τον λόγο αποκτήθηκαν παίκτες όπως ο Γκούρτσας, ο Γαβριηλίδης, ο Ρίστιτς και αρκετοί ακόμα. Ξαναχτίσαμε την ομάδα από την αρχή και, μάλιστα, σε ένα περιβάλλον όπου δεν είχαμε καν γήπεδο να προπονηθούμε και με αντιπάλους ομάδες, οι οποίες ήταν ο Άρης, ο ΟΦΗ, η Λαμία. Οπότε θεωρώ ότι ήταν φυσιολογικό να γίνει εκείνη η κοιλιά και να έρθει, βέβαια, αμέσως μετά όταν η ομάδα βρήκε τα πατήματά της, η αγωνιστική άνοδος. Έτσι, ήρθαν πολλές και συνεχόμενες νίκες και διασφάλισαν στην ομάδα από άποψη σωτηρίας, γιατί κακά τα ψέματα από την αρχή της χρονιάς αυτός ήταν ο στόχος, η ομάδα να μην κινδυνεύσει και να σωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Εν κατακλείδι έχουμε πλέον και την προίκα μας, που αφορά κάποια νέα παιδιά που έχουμε δει και τα έχουμε προετοιμάσει. Τον Γιαξή που έχει πάρει συμμετοχές, τον Φουσού που φαίνεται ότι απασχολεί αρκετό κόσμο, ακόμα και ομάδες της Super League. Ταυτόχρονα έχει φτιαχτεί ένας κορμός τέτοιος που κατ’ εμέ με μία προσεκτική επιλογή κάποιων παικτών σε κάποιες θέσεις, που θα φανεί και από την έκθεση που θα δώσω στη διοίκηση, μπορεί η ομάδα να πάει πολύ καλύτερα».

Για την αμφισβήτηση που δέχτηκε, την ανακοίνωση των παλαιμάχων και πώς διαχειρίστηκε την κατάσταση:

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί, όμως επειδή έχω μεγάλη πίστη στη δουλειά μου και πολύ μεγάλη πίστη στον Θεό, δεν φοβάμαι ποτέ αυτά που προέρχονται από τους ανθρώπους. Δεν διάβασα καμία ανακοίνωση, δεν άκουσα καμία φωνή τέτοια που θα με επηρέαζε όσον αφορά στη συνέχεια του έργου μου».

Για το «φύγε, φύγε» των οπαδών και αν ήταν κάτι που δημιουργήθηκε από τα αποτελέσματα ή τον περίμεναν κάποιοι στη γωνία:

«Ήταν σαν να μην το άκουγα. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε αποδοκιμάσουν και άνθρωποι που θα σε επευφημήσουν. Το παρελθόν μου στις Σέρρες με τον Εθνικό Γαζώρου και η πολύ μεγάλη κόντρα που υπήρχε, προσωποποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από κάποιους για να γίνει όλο αυτό. Σίγουρα και τα αποτελέσματα μαζί. Ήταν δικαιολογημένος ο κόσμος, ο οποίος έβγαζε μία δυσφορία. Μπορεί ο τρόπος να μην αρέσει σε κάποιους, μπορεί να μην άρεσε και σε μένα, αν και έχω να πω ότι εμένα δεν με ενόχλησε τόσο πολύ αυτό. Το μόνο που θα πω είναι ότι στο παιχνίδι με τη Λαμία που ήταν τηλεοπτικό, την ύβρη που άκουσα την άκουσε η μικρή μου κόρη με τη μητέρα μου και έκλαιγαν, να την ακούσουν και αυτοί κάποια φορά και να έχουν τα ίδια συναισθήματα που ένιωσα κι εγώ. Όλα τα άλλα δεν με άγγιζαν καθόλου. Γύρισα σπίτι και της είπα ότι ο μπαμπάς είναι δυνατός, ο μπαμπάς είναι εδώ και κάνει αγώνα, έχει πίστη στο Θεό. Και γι’ αυτό, επειδή κάθε παιχνίδι του Πανσερραϊκού υπάρχει σε μορφή γραπτή, φάκελος ολόκληρος και υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή τέτοια που αμέσως μετά το ματς με τη Λαμία και την πολύ μεγάλη ταπείνωση που δέχτηκα όχι μόνο εγώ, αλλά και τα παιδιά, ήμουν σίγουρος ότι εκείνη τη μέρα μετά τη δύσκολη εκείνη περίοδο, ερχόταν η Ανάσταση. Τους είπα, μη φοβάστε η μπάλα θα βρίσκει στα καλώδια και θα μπαίνει μέσα. Θα κάνει ο αντίπαλος ευκαιρίες και θα πηγαίνει στα δοκάρια και η δική μας η μπάλα θα μπαίνει μέσα. Έτσι έγινε στα τρία επόμενα παιχνίδια. Ήμουν σίγουρος ότι θα πηγαίναμε ακόμα καλύτερα αν δεν είχαμε κάποια σημάδια έπαρσης».

Για την ανακοίνωση των παλαιμάχων:

«Δεν την διάβασα. Θεωρώ ότι θα με επηρέαζε πάρα πολύ και ίσως έπαιρνα αποφάσεις που δεν έπρεπε. Τους σέβομαι πάρα πολύ, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο. Μια εβδομάδα πριν βγει η ανακοίνωση καθόμασταν μαζί με τον κύριο Τσιφούτη, γιατί κάποια σχέση έχει με τον Γιαξή και ήθελε να ξέρει τις σκέψεις μου για τον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα εκείνη τη μέρα μου δήλωνε την αμέριστη εμπιστοσύνη στο έργο μου και στον τρόπο που θα διαχειριστώ όχι μόνο την ομάδα, αλλά και τον ποδοσφαιριστή. Αμέσως μετά είχαμε αυτή την ανακοίνωση.

Ήταν λάθος που δεν πήγες στην εκδήλωση των παλαιμάχων;

«Δεν καλέστηκα, αλλά δεν μπορούσα να παραστώ. Δεν το γνωρίζω αυτό. Υπήρχε τέτοιο θέμα; Ζητώ συγγνώμη. Ήταν μία Δευτέρα που τους είχα δώσει ρεπό και πρέπει να ήμουν στη Θεσσαλονίκη».

Για τη δήλωση Μπαξεβάνου ότι είδε τον Διλμπέρη να κάνει ο ίδιος προθέρμανση και ποια ήταν τα προβλήματα:

«Δεν θα πω. Εγώ δεν μπαίνω στη διαδικασία να δικαιολογήσω ή να μεμψιμοιρώ. Υπήρχαν προβλήματα. Εκτιμώ ότι αυτά άφησαν πολύ λίγο να επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές. Και σε άλλες ομάδες υπήρχαν προβλήματα, δεν κατέβαιναν στις προπονήσεις ή προσπαθούσαν. Εδώ έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος και οι παίκτες ήταν μόνοι, όπως και ο Χρήστος Κοράκης:

«Αυτή είναι η φετινή χρονιά. Πολλές φορές κρύβεσαι πίσω από τέτοιες δικαιολογίες, γίνεσαι οκνηρός και δεν δουλεύεις. Δεν ήθελα σε καμία στιγμή κανείς να μην δουλεύει. Μπορεί και κανένα βράδυ να μην με πήρε ο ύπνος. Μέχρι να διασφαλιστεί ότι αυτή η ομάδα θα σωθεί, να είστε σίγουροι ότι εγώ δεν χάρηκα μπορεί και καμία νίκη».

Για το ότι έφυγε ο γυμναστής και ο ίδιος δεν εξωτερίκευσε τα προβλήματα:

«Το είπα και τότε για άλλες ομάδες. Τελειώνουν τη συνεργασία τους με κάποια ομάδα ή τους διώχνουν από κάποια ομάδα και ξαφνικά ανακαλύπτουν και λένε τα προβλήματα. Να δικαιολογήσω τι; Ήθελα να μείνω, αγαπούσα και αγαπώ αυτά τα παιδιά πάρα πολύ, είχα έναν πρόεδρο που με στήριξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Απέκτησα την προίκα του ποδοσφαίρου που είναι οι φίλοι που είναι γύρω από αυτή την ομάδα και με τίποτα δεν πρόδιδα όλα αυτά. Έκανα την προσπάθειά μου. Από εκεί και πέρα ο καθένας το αξιολογεί ανάλογα. Είναι οξύμωρο ότι όλη η Ελλάδα λέει πως ήταν πετυχημένη η χρονιά και εδώ έχουμε άλλες φωνές. Εάν δεν καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Πανσερραϊκό και χρειάζεται σύμπραξη, τότε όλα τα άλλα πάνε χαμένα για μένα. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, ο Πανσερραϊκός θα μπει πάλι σε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι από ό,τι φαίνεται και πρέπει μόνο με ένωση όλων των δυνάμεων να γίνουν βήματα μπροστά. Κάποια βήματα μπροστά έγιναν».

Υπάρχουν βαρίδια στην ομάδα;

«Προβλήματα υπάρχουν πάρα πολλά. Αν εννοείται βαρίδια άλλες φωνές, υπάρχουν παντού. Δε νομίζω ότι αυτές είναι που δεν αγαπάνε τον Πανσερραϊκό. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που πίσω από τη διαφορετικότητα της άποψης σε σχέση με τη δική μου, κρύβει μία κακία απέναντι στον ίδιο τον Πανσερραϊκό. Όλα αυτά θεωρώ ότι γίνονται από αγάπη. Ίσως, όμως αυτή είναι και η έννοια της δημοκρατίας, του ποδοσφαίρου, ότι θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Εδώ χρειάζεται σίγουρα σύμπραξη».

Αν δεν πείτε για τα προβλήματα πώς θα περιμένουμε κάτι καλύτερο;

«Εγώ θα αφήσω μία έκθεση όπου θα περιγράφονται όλα αυτά. Θα τα πάρει η οποιαδήποτε διοίκηση, θα υπάρχει αξιολόγηση όλων των ποδοσφαιριστών, θα εξηγώ για ποιο λόγο πρέπει να γίνει κάτι. Ο καθένας το παίρνει το αξιολογεί και ανάλογα πράττει».

Σε σχόλιο ακροατή ότι οι ίδιοι που δεν τον ήθελαν, δεν ήθελαν και τον Θεοδωρίδη, απάντησε:

«Τον ευχαριστώ πολύ. Περπατούσα σε αυτή την πόλη χωρίς πρόβλημα, γιατί πρώτα απ’ όλα μου αρέσει αυτή η πόλη. Υπήρχαν δύο φωνές από πίσω. Οι περισσότερες ήταν πίσω από τον πάγκο. Του Νούλη Ταρασίδη και του Νίκου Πολίτη τους οποίους πρέπει να τους ευχαριστήσω δημοσίως, γιατί όταν τα αποτελέσματα δεν ερχόταν, ήρθαν πίσω από τον πάγκο, με έπιασαν από τον ώμο και μου είπαν «μη φοβάσαι, εμείς είμαστε εδώ. Σε πιστεύουμε και ξέρουμε ότι θα το φέρεις το καράβι σωστά». Ήταν τόσο συγκινητικοί. Τους γνώρισα στο γήπεδο. Και άλλες τέτοιες φωνές. Σε αυτούς είχα δώσει την υπόσχεση της μεγάλης νίκης. Δεν τη φέραμε. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Θα ήθελα να μπορέσω να φέρω τον χρόνο πίσω, να διορθώσω αυτό το πράγμα».

Τι θα διόρθωνε ο Παναγιώτης Διλμπέρης;

«Στην αρχή της χρονιάς θα κάναμε κάποιες καλύτερες επιλογές. Παραβήκαμε τον όρο «γνωρίζω το πρωτάθλημα». Τόσο ο Μαφουτά, όσο ο Ντουπρέ και κάποια άλλα παιδιά δεν ήξεραν το πρωτάθλημα και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν πράγματα όχι λόγω αξίας. Σε διαφορετικά χρόνια ότι ο Διλμπέρης δεν θα ήταν προπονητής στον Πανσερραϊκό. Αυτό εγώ το γνωρίζω. Ας το γνωρίζουν και άλλοι. Ξέρω ότι ήρθα σε μία περίοδο κρίσης, γιατί ο Πανσερραϊκός ίσως δεν μπόρεσε να πάρει τον Αρσέν Βενγκέρ. Και γι’ αυτό θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής στον Πανσερραϊκό και είναι πολύ μεγάλη χαρά που το βίωσα και ταυτόχρονα είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που με έφεραν, που με στήριξαν, τους ανθρώπους που δημιούργησαν μία ασπίδα γύρω μου και τους ποδοσφαιριστές που με ανέχτηκαν. Ακόμα ακόμα τον Άρη Μπιντανάκη, τον Γιάννη Τζιντζή, τον Στράτο, τη Σούλα, τον Μηλούση. Όλοι αυτοί ήταν δίπλα μου συνεχώς, γιατί υπήρχαν προβλήματα και προσπαθούσαμε να τα λύσουμε μέσα από τη διαπροσωπική σχέση πάνω απ’ όλα και να μπορέσουμε να φέρουμε τον Πανσερραϊκό και πάλι να είναι στην κατηγορία με αυτή την προίκα, αυτό τον κορμό. Να μπορεί να κοιτάξει το μέλλον καλύτερα».

Για το ρόστερ:

«Ήταν ένα ρόστερ που είχε δέσιμο. Υπήρχαν τα 10 παιδιά που έκλεισαν το καλοκαίρι. Δράττομαι της ευκαιρίας και πρέπει να το πω, όσο κι αν φαίνεται υποκειμενικό. Το ότι έμειναν αυτά τα παιδιά στην ομάδα, όπως ο Βοσκόπουλος, ο Μέλκας, ο Ρούτσης, ο Τσιμίκας είναι πολύ μεγάλη επιτυχία του Ανδρέα Σαββίδη. Έχει καταφέρει να δίνει ψυχή και σώμα σ’ αυτή την ομάδα, έχει καταφέρει να έχει σχέσεις μ’ αυτά τα παιδιά προσωπικές, να τους έχει στο περίμενε, ενώ γνωρίζω για παράδειγμα ότι ο Βοσκόπουλος είχε πολύ καλή προσφορά από άλλη ομάδα και περίμενε τον Πανσερραϊκό. Κι άλλα παιδιά ήταν έτσι. Καθημερινά ήταν δίπλα στην ομάδα και προσφέρει. Αφήνει τη δουλειά του, την οικογένειά του και φτάνουμε στο σημείο να τα ακούει κιόλας, γιατί η ομάδα έχει εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας είναι αναγκασμένη να πάρει δανεικούς και πρέπει να πάρει δανεικούς».

Γιατί δεν αποκτήθηκαν παίκτες από τον Νομό:

«Από τον Νομό υπάρχουν παίκτες. Εμείς είχαμε 10 παίκτες το καλοκαίρι. Θα χρειαζόμασταν γύρω στους 25. Οι τέσσερις δανεικοί του ΠΑΟΚ ήταν το μεγάλο πρόβλημα; Πήρα τις εισηγήσεις του άξιου Παύλου Δημητρίου, που συμπαθώ πάρα πολύ και του εύχομαι ό,τι καλύτερο, και είδα κάποια παιδιά. Για κανέναν δεν μπορείς να αποφασίσεις μέσα σε μία εβδομάδα ή 10 μέρες. Διακρίναμε ότι δεν μπορέσαμε από αυτά τα παιδιά να πάρουμε κάτι πλην του Κασίμη. Είπαμε ότι πρέπει να πάνε να πάρουν παιχνίδια. Ο Ταχματζίδης εκεί που πήγε έπαιξε, διακρίθηκε και γύρισε πάλι. Δεν διώξαμε κάποιον με στόχο ότι δεν κάνει. Η στρατηγική ήταν συγκεκριμένη. Δεν είπαμε να μην τα αξιοποιήσουμε. Εκείνη τη στιγμή κρίναμε ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, έπρεπε να πάνε να πάρουν παιχνίδια. Πήραν παιχνίδια, γύρισαν και κατ’ εμέ από τον Ταχματζίδη περίμενα πολύ λιγότερα και έδωσε πολλά περισσότερα».

Αν θα μπορούσαν οι νεαροί να πάρουν περισσότερο χρόνο μετά την εξασφάλιση της παραμονής:

«Ο Γιαξής ζήτησε ο ίδιος να παραμείνει σ’ αυτή την ομάδα. Εφόσον τον κάναμε επαγγελματία δεν είχε δικαίωμα να παίξει σ’ εκείνο το πρωτάθλημα. Άργησε να παίξει. Όλο αυτό το διάστημα δεν έμεινε έτσι. Εγώ είχα διαπιστώσει ποιο ήταν το αγωνιστικό πρόβλημά του και δουλεύαμε κάθε μέρα με βάση τη μυϊκή ενδυνάμωση. Προχθές με τον Κισσαμικό κοντραρίστηκε με παιδιά 30 ετών και νόμιζες ότι είναι ένα παιδί Β’ Εθνικής έτοιμος ποδοσφαιριστής. Για τον Ταχματζίδη, εμείς είχαμε ένα πρωτάθλημα που στη μέση του ακριβώς είχε παιχνίδια – φωτιά. Σκεφτείτε με τον Άρη αντί για τον Στέβιτς να έπαιζε ο Ταχματζίδης και ο Γιαξής από την αρχή. Θα έλεγαν ότι βάζουν τα πιτσιρίκια μέσα και δεν χτυπάνε το παιχνίδι. Σ’ αυτά τα παιχνίδια έπρεπε να κατεβούν κανονικές ενδεκάδες, γι’ αυτό αργήσαμε».

Αδίκησε ο Διλμπέρης παίκτες όπως ο Τάντιτς και Άντριτς;

«Πολλούς. Είναι κι άλλα παιδιά αδικημένα. Ο Παναγιωτίδης και ο Κτιστόπουλος που είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, ο Κασίμης. Κάποιοι προσωποποιούν τα πράγματα. Ένας προπονητής μόνο αδικεί. Δεν μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτώ ποιος είναι δανεικός και ποιος δεν είναι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πει στον δικό του προπονητή ποιος θα μπει. Στον Διλμπέρη δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα ποιος θα παίξει. Εάν ίσχυε αυτό, τότε θα έπαιζαν στην επίθεση ο Κάκκο με τον Πόζογλου. Όχι ο Γκούρτσας με τον Πόζογλου ή τον Κάκκο. Θα έπαιζε ο Παναγιωτίδης στο 6 και όχι ο Φουσού».

Στην έκθεση του Διλμπέρη τι κέρδισε ο Πανσερραϊκός;

«Έχει φέρει έναν πολύ μεγάλο τερματοφύλακα. Είναι μία προσωπική επιτυχία. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσα για τον Ρίστιτς, που είναι και ηγέτης στα αποδυτήρια. Έχει φτιάξει έναν άξονα με τον Βοσκόπουλο, τον Ιωαννίδη, ένα πολύ μοντέρνο στόπερ όπως ο Καψάλης. Στη θέση του 6 ο Σιάκκας απέδωσε πάρα πολλά, ο Ρούτσης, ο Τσιμίκας, ο Γαβριηλίδης και ο Γκούρτσας μπροστά, είναι ένας άξονας που μπορείς να χτίσεις. Υπάρχει ένας κορμός, χρειάζονται οι άκρες. Ο Γκούρτσας αν δεν ήταν ο Ανδρέας Σαββίδης δεν θα ερχόταν ποτέ στον Πανσερραϊκό. Ήρθε γιατί είναι Σερραίος, αγαπάει τον Πανσερραϊκό και βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί του. Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί που όταν ήρθε υπολειπόταν σε πολλά πράγματα, αλλά έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Και φαίνεται στο σώμα του και στο μυαλό του».

Θέλει 4,5 μεταγραφές ο Πανσερραϊκός;

«Οι θέσεις είναι ξεκάθαρες. Είπαμε σχεδόν τον σχεδιασμό».

Για την αποχώρηση οπαδών από το ματς με τον Αιγινιακό και τι έκανε η ομάδα για να τους φέρει στο γήπεδο:

«Στα καίρια σημεία του πρωταθλήματος κάναμε «εγκλήματα» και πληγώσαμε τον κόσμο. Οι μεγάλες πληγές ήταν το παιχνίδι με τα Χανιά και το 0-0 με τον Πανθρακικό. Αυτό το ματς ήταν το επιστέγασμα της κακής λειτουργίας. Αν πω τη λέξη ντρέπομαι θα είναι λίγο. Ισχύουν, όμως και άλλα πράγματα. Υπάρχει γενικότερη κρίση στο ποδόσφαιρο όσον αφορά στους φιλάθλους και όσον αφορά στα οικονομικά τους και τα έξοδα που χρειάζεται κάποιος. Υπάρχει ένα δεδομένο στις Σέρρες ότι αυτό το γήπεδο γέμιζε από την περιφέρεια. Βλέποντας το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τη Δόξα Δράμας που ο Πανσερραϊκός ανεβαίνει κατηγορία και είναι το γήπεδο γεμάτο, πραγματικά ζηλεύω και παίρνω όλη την ευθύνη αυτού του πράγματος. Ήθελα πάρα πολύ να είναι αγωνιστική η ομάδα και τέτοια παιχνίδια να τα κερδίζει και να μαζέψουμε κόσμο. Εμείς μαζεύαμε, μαζεύαμε γάλα και δίναμε μια κλωτσιά και το γκρεμίζαμε».


Για τον Χρήστο Κοράκη και ότι δεν μπορεί μόνος του:

«Περιφερειακά είχε τη βοήθεια του Γιώργου Κουρτίδη και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, όπως και του Παναγιώτη Χαλκίδη. Είναι σημαντικό το κομμάτι να κρατήσει ο προπονητής την ομάδα δεμένη, να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα προσφέρουν κάποια πράγματα. Και ο Κουρτίδης με τον Χαλκίδη είχαν μπει στη διαδικασία να προσφέρουν στην ομάδα και να την βοηθούν. Είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τα πάντα με χαμόγελο. Δεν έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους έτσι. Έχει ένα αισιόδοξο βλέμμα, μια σκοπιά πάντα αισιόδοξη. Είναι ο καλύτερος πρόεδρος που είχα ποτέ. Δεν ένιωσα στήριξη τέτοια από κανέναν. Χωρίς να κάνει καμία παρέμβαση. Σε κάποιο παιχνίδι από εκείνα τα δύσκολα, φοβούμενος ότι μπορεί να παραιτηθώ με περίμενε στα αποδυτήρια και μου έλεγε «μην τολμήσεις και φύγεις».

Υπήρχε αυτή η σκέψη;

«Υπήρχε. Ήμουν μισογεμάτος μετά το παιχνίδι με την Καρδίτσα. Εν βρασμώ δεν παίρνω αποφάσεις, αλλά υπήρχε μία σκέψη. Τον βρήκα μέσα στο γραφείο, με περίμενε. Μου είπε ότι έχει προπονητή».

Οι παίκτες τι έλεγαν;

«Ότι είμαστε όλοι μαζί και κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια. Καταλαβαίνουν τα παιδιά ότι τα αδίκησα, αλλά δεν είχα κάποια σκοπιμότητα να τα αδικήσω. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ. Ακούστηκε ότι είχα ανάγκη να έχω μαζί μου τους παίκτες, γιατί δεν είχα κανέναν άλλον μαζί μου. Επτά χρόνια προπονητής πάντα έχω μαζί μου τους παίκτες, γιατί τον σέβομαι και τον εκτιμώ τον ποδοσφαιριστή. Έτσι ήθελα να με κάνουν και όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Δεν αγαπώ καθόλου τους προπονητές που στην ιστορία μου ως ποδοσφαιριστή δεν με σεβάστηκαν πρώτα απ’ όλα σαν προσωπικότητα. Τους εξήγησα ότι μετά από όλο αυτό το κυνηγητό, την αμφισβήτηση, την ταπείνωση, έρχεται η Ανάσταση. Τότε ήταν πολύ συγκεκριμένη η κουβέντα «εμείς παιδιά θα κάνουμε Ανάσταση πριν την Ανάσταση», και έτσι ξεκίνησε από το παιχνίδι με τον Κισσαμικό και ήρθαν οι υπόλοιπες νίκες».

Πώς θα γεμίσει το γήπεδο;

«Πρέπει ο Πανσερραϊκός να γίνει ανταγωνιστικός. Να κερδίζει τον Άρη, τον Απόλλωνα, τη Λαμία. Όποιος είναι πρώτος του χρόνου να τον κερδίζει, μόνο έτσι θα έρθει ο κόσμος. Μπορεί να γίνει μόνο με μία πολύ μεγάλη σύμπραξη επιχειρηματιών από τις Σέρρες που θα βάλουν χρήματα τόσα που το μπάτζετ θα φτάσει στα χρήματα που χτυπάς πρωτάθλημα».

Στενοχωριέται ο προπονητής όταν υπάρχουν υπόνοιες για τα αποτελέσματα;

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, χάνεις κερδίζεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που έγινε στο ποδόσφαιρο. Από τις αρχές του 2000 που αποφάσισαν να βάλουν το στοίχημα στο ποδόσφαιρο, το κατέστρεψαν. Αυτή είναι η αλήθεια. Κατέστρεψαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί άνθρωποι που ασχολήθηκαν μόνο με αυτό φρόντισαν μόνο να βγάζουν και να μην επενδύουν καθόλου στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και η Β’ Εθνική στην οποία βρίσκομαι από το 2005, σας πληροφορώ ότι κάθε χρόνο είναι και χειρότερα. Φέτος δεν υπήρχε ούτε μισό ευρώ επιχορήγηση. Άρα, το περιβάλλον είναι πολύ δύσκολο και είναι πολύ δύσκολο για μας. Εμείς σαν επαγγελματίες έχουμε επενδύσει σε ένα προϊόν που κάθε μέρα κάνει limit down. Ελπίζω ότι αυτό θα είναι ο πάτος. Αν δεν είναι, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Προπονητικά ήταν η καλύτερη χρονιά;

«Στον Εθνικό Γαζώρου έκανα θαύματα σαν προπονητής. Πήρα μια ομάδα που ήταν στο πουθενά, την πήγα στη Β’ Εθνική και εκείνη η ομάδα έκανε εμφατικές νίκες. Όμως, τελειώνοντας φέτος η χρονιά και όντας προπονητής σε μία ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός μπορεί να έχω πολύ περισσότερες προτάσεις από το τίποτα που δεν είχα τότε».

Ποιες αποφάσεις έχεις πάρει;

«Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι νιώθω μεγάλη αγάπη γι’ αυτή την πόλη και την ομάδα. Όχι μόνο η καρδιά, αλλά και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός λέει ότι είναι πολύ ωραίο στο βιογραφικό σου να γράφει κι άλλη μια χρονιά Πανσερραϊκός. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι η λογική γύρω από το ποδόσφαιρο λέει ότι ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει κάποιες αναζητήσεις. Σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα τέτοιο που ο Παναγιώτης Διλμπέρης πρέπει να σκεφτεί αρκετά πράγματα γύρω από το πώς ακριβώς θα πρέπει να λειτουργήσει πλέον στο ποδόσφαιρο. Ο Διλμπέρης τρόπο λειτουργίας δεν αλλάζει».

Δηλαδή να αποχωρήσεις από τον χώρο της Football League;

Θα δούμε. Θα πρέπει να σκεφτώ αρκετά πράγματα σαν άνθρωπος».

Υπάρχει πρόταση από ομάδα;

«Προτάσεις έρχονται αρκετές. Θα ήθελα πάρα πολύ αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια γερή διοίκηση στον Πανσερραϊκό, να γίνει μία πρόταση και να μπορώ να απαντήσω».

Αν συνεχίσει ο Κοράκης και σου κάνει πρόταση να μείνεις;

«Θα δούμε. Δύσκολη ερώτηση. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζομαι για τη σχολή του Pro και χρειάζομαι πολύ χρόνο να ξεκουράσω το μυαλό μου από μία χρονιά, η οποία ομολογουμένως με δυσκόλεψε πάρα πολύ».

Άγνωστο, δηλαδή το μέλλον;

«Είναι πράγματα που δεν είναι σωστό να ειπωθούν αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει και λόγος. Χρειάζομαι χρόνο γενικότερα. Οι αποφάσεις είναι ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξω ή δρόμο ή τρόπο. Και πρέπει να αποφασίσω αυτό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα εσαεί. Όσον αφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχα κάποιους φίλους στο ποδόσφαιρο. Σε κάποια στιγμή αυτή βρέθηκαν κάπου και θα μπορούσαν να μου δώσουν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Όχι τώρα. Ξαφνικά μαθαίνω όχι μόνο δεν θέλησαν να δώσουν ευκαιρία, αλλά δεν ανέφεραν καν το όνομά μου. Αυτό είναι μια απογοήτευση γύρω από ανθρώπους και από το ποδόσφαιρο γενικότερα. Δεν είναι απλά η δουλειά μου. Είναι κάτι που αγαπώ, το λατρεύω και το υπερασπίζομαι. Είναι ανοικτό».

Αν ερχόταν ένας επιχειρηματίας και σου ζητούσε πόσους να διώξει τι θα έλεγες;

«Να πάρει πέντε. Σας είπα ότι υπάρχει ένας κορμός από επτά παιδιά».

Έχει κάποιον παίκτη να πουλήσει ο Πανσερραϊκός;

«Σίγουρα έχει. Όλη η Ελλάδα ασχολείται με τον Γιαξή και με τον Φουσού».

Η έκθεση πότε θα δοθεί;

«Τις επόμενες ημέρες».

Τι θα έλεγε στους οπαδούς:

«Να τους ευχαριστήσω από καρδιά και να τους πω ότι, είτε αυτοί ήταν θετικοί απέναντί μου, είτε αρνητικοί, με έκαναν σοφότερο, καλύτερο άνθρωπο και ίσως και κάποιους να τους ευχαριστήσω γιατί με ανέχτηκαν με τα λάθη που μπορεί να έκανα. Να τους πω να μην ανησυχούν για τον Πανσερραϊκό. Μπορεί εδώ η κοινωνία να μην το βλέπει, αλλά αν δεν μπεις μέσα στο γήπεδο, φορώντας τη φόρμα του και να είσαι απ’ έξω να δεις τους προβολείς, τη σκεπαστή κερκίδα, να εισπράξεις αυτό το πράγμα… Ο Πανσερραϊκός θα τον βρει τον δρόμο του. Μπορεί να μην είναι φέτος. Κάποια στιγμή θα υπάρξει ένας άνθρωπος, γιατί οι ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα δεν είναι πολλές και αυτές που έχουν 25-30 χρόνια Α’ Εθνικής. Θα έρθει η μέρα που ο Πανσερραϊκός θα βρίσκεται ξανά στη Super League και, μάλιστα, αυτό το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Μπορεί να μη γίνει άμεσα, μακάρι να μπορούσε, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει. Να έχουν υπομονή».

Από ποιον θα ήθελες να ζητήσεις συγγνώμη;

«Σίγουρα πίκρανα παιδιά, αυτούς που αδίκησα. Αδίκησα μέσα από τη συμπεριφορά μου ακόμα και κάποιους συνεργάτες μου. Θα πρέπει να μιλήσω και για τον Αποστολόπουλο και για τον Λάμπρο Ιωάννου, με βοήθησαν πολύ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία είχαμε τριβές. Η Σούλα είναι ένας απίστευτος άνθρωπος και από τους ανθρώπους που λες ότι δίνεις ένα εκατ. ευρώ και σε ένα χρόνο ξέρω ότι πάλι ένα εκατομμύριο θα έχω στα χέρια μου. Πρέπει οπωσδήποτε να ευχαριστήσω τον Νίκο Αβραμάκη και την ακαδημία, που όποτε χρειάστηκα γήπεδο ή οτιδήποτε άλλο μας βοήθησαν. Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά και ο κύριος Πάνου ήταν αρωγός στην προσπάθεια που μας έδωσε το γήπεδο».

Αληθεύει ότι πήγατε σε ένα χωριό για προπόνηση και σας είπε κάποιος πάρε την ομάδα και φύγε;

«Έγινε. Δυστυχώς. Ένιωσα πολύ άσχημα, γιατί έγινε μπροστά στους ποδοσφαιριστές. Δεν έφυγα βέβαια».

Και συμπλήρωσε:

«Είναι η μοναδική χρονιά που ενστερνίζομαι πλήρως την άποψη του ποδοσφαιρικού μου πατέρα, Άγγελου Αναστασιάδη. Τα έχω αφήσει όλα εκεί στον Θεό, εκείνος θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι. Θα δούμε, θα τα αξιολογήσουμε όλα. Η ομάδα είναι εκεί που πρέπει να είναι. Δοκιμαστήκαμε όλοι. Μόνο εμπειρίες και καλά πράγματα κρατάς. Φιλίες και ανθρώπινες σχέσεις. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη τον κακό Πανσερραϊκό να τον δούμε μέτριο, τον μέτριο καλό και τον καλό τέλειο. Εγώ είμαι δεμένος πρώτα απ’ όλα με την πόλη. Όλα μου τα απογεύματα τα περνούσα με τον φίλο μου τον Στράτο στην κοιλάδα, περπατώντας πάνω στα βουνά. Είναι μία πόλη που σου δίνει πολλές δυνατότητες, ποδοσφαιρική. Μπορούμε να πούμε ότι είναι η δεύτερή μου πόλη».

Keywords
super league, ευχαριστώ πολύ, για μας, ΕΡΤ, ανάσταση, dna, συμμετοχή, χανια, καλοκαιρι, γαβριηλίδης, αρης, οφη, λαμια, νέα, super, league, σερρες, ηλεκτρονική, θεσσαλονικη, ελλαδα, προσφορες, ΠΑΟΚ, συγκεκριμένο, σημαίνει, pro, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , καθαρα δευτερα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στρατος, σκοπια, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, φωτια, νίκος αναστασιάδης, αξιολογηση, ξανα, κοινωνια, αποτελεσματα, super league, το στοιχημα, ηλεκτρονική, γωνια, δουλεια, εγωισμος, εθνικη, ηγετης, θαυματα, κοντρα, μητερα, οφη, παιχνιδια, ψεματα, dna, αγαπη, ανθρωπος, ανοδος, ανάσταση, αξονας, αξονες, απλα, ασπιδα, βλεμμα, βοηθεια, βουνα, βοσκοπουλος, βραδυ, βρισκεται, γαλα, γαβριηλίδης, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, γινεσαι, δεδομενο, δευτερα, διαστημα, δημος, δυστυχως, δηλωση, διοικηση, δικη, δοξα, δοξα δραμας, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκθεση, ελλειψη, εμμανουηλ, εβδομαδα, εμειναν, εννοια, εξομολογηση, εξοδα, επικοινωνια, εποχες, επρεπε, επτα, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, εσαει, ετων, ευθυνη, εφυγε, ευχαριστώ πολύ, ιδια, ιδιο, η δικη, υπηρχαν, ιωαννου, υπνος, καρδιτσα, κυνηγητο, κορμος, λαθη, λαθος, λογο, μορφη, μπορεις, μπορειτε, μυαλο, νικο, ομαδα, παντα, κοιλια, οικογενεια, ονομα, οντας, οξυμωρο, οπωσδηποτε, παιδι, παιδια, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, πιστη, προβληματα, ψυχη, ρεπο, σαββιδης, σιγουρα, σιγουρος, σιγουρο, συγκεκριμένο, συνεχεια, συμμετοχή, σημαδια, σκεψεις, σωμα, σπιτι, τιμη, τρια, φοβασαι, φορμα, φωνη, φορα, χαμογελο, χειροτερα, χρηστος, χαρα, super, βηματα, δημητρης, δικαιωμα, ειπαμε, ενωση, εθνικο, φακελος, φιλοι, για μας, ηρθα, κακια, κλωτσια, κοιλαδα, κομματι, καρδια, league, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, πηγες, πληγες, pro, σημαίνει, σωστο, θελω να, θεσεις, ωραιο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα