ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια για τον προϋπολογισμό στις 18 Δεκέμβρη

20:30 5/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη διοργάνωση συλλαλητηρίων την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις το ΠΑΜΕ.

Αρχικά, κάνοντας απολογισμό της απεργίας της 28ης Νοεμβρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία, ειδικά στους χώρους που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές, οι νέοι εργαζόμενοι που είναι στην πλειοψηφία τους ασυνδικάλιστοι. Το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να προχωρήσει

η συζήτηση στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει η ενημέρωση και η οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται».

Ως προς τον προϋπολογισμό, σχολιάζει ότι: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα συνδικάτα, να δώσουμε μαχητική απάντηση με μαζικά Συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών.

Να δυναμώσει ο αγώνας και οι πρωτοβουλίες για τις ΣΣΕ, τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Στηρίζουμε τη σημαντική πρωτοβουλία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία για Συλλαλητήριο και κινητοποιήσεις στις 10 Δεκέμβρη για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της Υγείας και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα