Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί σε βομβιστική επίθεση-Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη

12:35 25/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος κοντά σε ένα εκλογικό κέντρο στην Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν, την ώρα που οι Πακιστανοί ψηφίζουν για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας «προσπάθησε να εισέλθει σε ένα εκλογικό κέντρο και όταν η αστυνομία πήγε να τον σταματήσει πυροδότησε τα εκρηκτικά του», δήλωσε ο Χασίμ Γκιλζάι, τοπικός αξιωματούχος.

Ο

απολογισμός αρχικά είχε εκτιμηθεί σε 28 νεκρούς και 35 τραυματίες, όμως ανέβηκε στους 30 νεκρούς, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά και τρεις αστυνομικοί, αφού δύο τραυματίες υπέκυψαν, δήλωσε ο Ουάσιμ Μπεγκ, εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου Σαντεμάν της Κουέτα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αναρτώντας ανακοίνωση στο πρακτορείο του Amaq.

Είχε προηγηθεί μια άλλη επίθεση στην περιοχή Χουζντάρ της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, στην οποία ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα σε εκλογικό κέντρο.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας περισσότεροι από 150 άνθρωποι που συμμετείχαν σε προεκλογική συγκέντρωση σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Μάστουνγκ κοντά στην Κουέτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, DPA, AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πακιστάν, Δεκάδες, -Το ΙΚ,pakistan, dekades, -to ik