Παγκόσμιoι Παιδικοί Αγώνες με αντιπολεμικό χαρακτήρα

14:44 1/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για άλλη μία φορά ο Δήμος Πατρέων συμμετέχει στους παγκόσμιους παιδικούς αγώνες, ένα θεσμό με ιδιαίτερη ιστορία – όχι μόνο αθλητική.

Το Σάββατο 29 Απρίλη ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Νομικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Πλέσσας, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τον Ρας Τόρσεν (Γερμανία) Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικών Αγώνων ICG, τον Ντέϊβιντ Γκίλμπερτ (ΗΠΑ) Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., τον Ρίτσαρντ Σμιθ (ΗΠΑ) Γραμματέα του Δ.Σ., τον Βόλφαρντ Γλέντ (Γερμανία) Ταμία

του Δ.Σ., την Φεν Φεν (Ταϊβάν) μέλος του Δ.Σ., τον Νίκο Τζανάκο (Ελλάδα) μέλος του Δ.Σ. και τον Σιν Γουόν (Νότια Κορέα) μέλος του Δ.Σ.

Ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα η δική μας Πόλη» Νίκος Τζανάκος, ως μέλος του Δ.Σ. της ICG, αναφέρθηκε στην ιστορία των αγώνων, στις συμμετοχές της πόλης μας και στα μηνύματα των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Τάκης Πετρόπουλος σύμβουλος του Δημάρχου σε αθλητικά θέματα, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα των αξιών και των μηνυμάτων των αγώνων.

Ο Αντιδήμαρχος, Διονύσης Πλέσσας, στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας και με χαρά σας υποδεχόμαστε στο Δημαρχείο της.
Όπως γνωρίζετε η πόλη μας συμμετέχει χρόνια τώρα στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες και με την παρουσία μας φέτος, τον Ιούλη, στην Λιθουανία, με τα Πατρινόπουλα που θα συμμετέχουν στους αγώνες, θέλουμε να δώσουμε ξανά το μήνυμα της φιλίας, της συνεργασίας και της ειρήνης μεταξύ των λαών, σε αγώνες που έναντι της νίκης προτάσσουν την αξία της συμμετοχής, την ευγενή άμιλλα και τη γνωριμία των παιδιών με διαφορετικούς πολιτισμούς, γλώσσες, ήθη και έθιμα, θρησκείες, φυλές, χωρίς επίσης εμπορευματοποίηση του αθλητικού ιδεώδους.

Είναι ένα παγκόσμιο αθλητικό κίνημα που το εμπνεύστηκε ο Κροάτης Μεθόδιος Κλέμενς, όπου το 1944, σε ηλικία 14 ετών μπροστά του δολοφόνησαν τους γονείς του οι Γερμανοί ναζί, για να μη ξαναζήσουν τα παιδιά του Κόσμου το δικό του δράμα.

Σήμερα που παγκόσμια εξελίσσονται ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις που σκορπούν τον όλεθρο, ξεριζωμούς, πείνα και εξαθλίωση, είναι απαραίτητο το κίνημα της συνεργασίας, της φιλίας και της συναδελφικότητας των λαών της Γης, για να σταθεί εμπόδιο στους παγκόσμιους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προβάλλοντας το δικαίωμα στη ζωή, την ειρήνη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις πανανθρώπινες αξίες.

Με αυτές τις αξίες και μηνύματα, η πόλη μας θα συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, τον φετινό Ιούλη στη Λιθουανία, πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός μπορεί να διαδραματίσει ακόμα πιο αποφασιστικό ρόλο σε αυτή τη σπουδαία υπόθεση».

Σχετική είδηση: Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα των Διεθνών Παιδικών Αγώνων

Keywords
Τυχαία Θέματα