Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα των Γενοκτονιών

12:58 6/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα πλαίσια της 9ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας προσκαλεί σε εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή, στις 7μ.μ, στο ξενοδοχείο Grand Hotel (Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη).

Αρμένιοι, Ασσύριοι, Ισραηλίτες και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας συνδέθηκαν στην ιστορική τους πορεία ως θύματα του ειδεχθέστερου εγκλήματος , αυτού της Γενοκτονίας,

και θα παρουσιάσουν πτυχές του εγκλήματος που τελέστηκε σε βάρος των προγονών μας καθώς και την σημασία του αγώνα για την αναγνώριση των Γενοκτονιών και την αποτροπή τέλεσης νέων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και κατά την διάρκεια της θα παρουσιαστεί το επετειακό λογότυπο καθώς και οι προγραμματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την εκατονταετία της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού το 2019.

Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη ως ελάχιστο δείγμα συστράτευσης στον αγώνα για την εξάλειψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης, Αξιοπρέπειας, Θύματα, Γενοκτονιών,pagkosmia imera mnimis, axioprepeias, thymata, genoktonion