Π100: Ένα διασκεδαστικό παιδικό φεστιβάλ στον Πλανήτη Τεχνόπολη

10:02 14/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, χτυπάει το… κουδούνι για το πιο διασκεδαστικό παιδικό φεστιβάλ στον Πλανήτη Π100, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο χρώματα, αρώματα, δημιουργία και εκπαίδευση, πασπαλισμένη με πολλή φαντασία.

Αθλητισμός, τεχνολογία, επιστήμη, αστρονομία, περιβάλλον, ιστορία τέχνης, θέατρο, μουσική, χορός, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, τσίρκο, δημιουργική γραφή, βιβλίο, animation, σινεμά, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, παιχνίδια μυστηρίου και… κυνήγι θησαυρού περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα.

Η μέρα ξεκινάει… φυσικά με αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά και όλη την οικογένεια! Στη συνέχεια, μαθήματα yoga, capoeira αλλά και… hullahoop, πίστες ποδηλάτου σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες από τον χώρο του αθλητισμού, όπως επίσης τουρνουά ποδοσφαίρου και petanque.

Μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, με πολλές και διαφορετικές θεματικές αλλά και για όλα τα γούστα, θα γεμίσουν τον Π100 ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς: εικαστικά και κατασκευές, μουσικοκινητική, εργαστήρια αρχιτεκτονικής, animation, επιστημών, νέων τεχνολογιών και εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Φυσικά, ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα έχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Θα φορέσουμε τα μουστάκια μας και θα ανακαλύψουμε κάθε κρυφή γωνιά του παλιού εργοστασίου φωταερίου μέσα από τη θεατρική ξενάγηση «Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι», θα πάρουμε τα πινέλα και τις γλάστρες και μας και θα γίνουμε για λίγο «Μικροί κηπουροί με πινέλα» και θα κάνουμε μία μεγάαααλη «Βουτιά στη γνώση».

Ακόμη, μία… αλλιώτικη έκθεση παιδικού βιβλίου, καθώς επίσης και ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις από ειδικούς παιδοψυχολόγους και επιστήμονες για θέματα που αφορούν τη σύγχρονη οικογένεια, περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα: Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος και δραστηριότητες για γονείς με βρέφη.Θα παρατηρήσουμε τον ουρανό με τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

www.ert.gr

Keywords