Ούτε για τους καρκινοπαθείς δεν ομονόησε το Δ. Σ. Βόλου

20:50 27/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο με το οποίο ζητείται να βρεθεί άμεσα λύση και να εξυπηρετούνται στην πόλη οι νέοι καρκινοπαθείς και κατά δεύτερο λόγο να ιδρυθεί Ογκολογική Κλινική, να προσληφθούν ογκολόγοι και να αυξηθεύ η χηαμτοδότηση. Ένταση επικράτησε με αφορμή το γεγονός ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας άφηνε υπόνοιες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων από το ογκολογικό τμήμα και η τοποθέτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου

Ματθαίου Δραμητινού ότι οι συγκρίσεις των αριθμών μεταξύ των δαπανών για τη φαρμακευτική δαπάνη των χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο του Βόλου και αυτό της Λάρισας, “με κάνουν να φαντάζομαι πολλά”.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του είπε ότι δεν μπορεί να αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή και αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του να παραιτηθεί.

Ο διοικητής ανέφερε ότι είναι βασικό το ογκολογικό τμήμα να μετατραπεί σε ογκολογική κλινική, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και να αυξηθεί ο προϋπολογισμός. Επανέλαβε ότι αν δεν λαμβάνονταν μέτρα τον Ιούλιο δεν θα υπήρχαν χρήματα για ασπιρίνη. “Αυτό που δεν ξέρουν οι συμπολίτες είναι ότι η μονάδα δουλεύει μόνο μέχρι το μεσημέρι. Γίνονται οι θεραπείες και οι άνθρωποι ξερνάνε απέξω. Δεν υπάρχει κλινική. Σήμερα σε συνάντηση στην ΥΠΕ αποφασίστηκε να καλύψουμε και τους νέους καρκινοπαθείς με ραντεβού που θα τα κλείνω εγώ σε Λάρισα και Λαμία και θα τους καλύπτουμε και τα εισιτήρια προσωρινά μέχρι να δώσει λύση το υπουργείο. Τα υπόλοιπα περί σκανδάλων είναι υπόθεση του υπουργείου που θα προχωρήσει με δικό του έλεγχο”.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νικ. Χαυτούρας, ανέφερε ότι οι σφιχτοί προϋπολογισμοί είχαν αντίκτυπο και προς τον κ. Δραμητινό είπε ότι το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα Νοσοκομεία και τον Σεπτέμβριο πρόβλημα χρηματοδότησης. «Καμία ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να παζαρεύεται με βάση τα μνημόνια. Φθάσαμε εδώ που φθάσαμε γιατί οι προϋπολογισμοί είναι μικροί και να μην ρίχνουμε τα βάρη αλλού. Ο κ. Πολάκης με λόγο ανήθικο προσπάθησε να κατασυκοφαντήσει τον συνάδελφο(Ρήγα). Βλέπουμε μια ανακολουθία στις πράξεις και στα έργα του Υπουργείου και των διοικούντων. Προσπαθούν να αντιστρέψουν την τραγική υποστελέχωση. Οι νέες χημειοθεραπείες θα πρέπει να γίνονται εδώ στο Νοσοκομείο. Να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης και να στηρίξουμε τον συνάδελφο που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική που με τα μνημόνια έχουν φθάσει την κατάσταση της υγείας σε αυτή την κατάσταση έκαναν οι μειοψηφίες ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλάς επισήμανε ότι ο κ. Δραμητινός λαμβάνει εντολές άνωθεν με τον κ. Δραμητινό να του απαντά ότι το Νοσοκομείο διεκδικεί δικαστικά 150.000 ευρώ για την υπόθεση με τα ορθοπεδικά και δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται κάποιοι το θέμα των καρκινοπαθών πολιτικά

Μειοψηφίες
Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική που με τα μνημόνια έχουν φθάσει την υγεία σε αυτή την κατάσταση έκαναν οι μειοψηφίες.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, τόνισε ότι έχει τεράστια κοινωνική διάσταση το θέμα, τονίζοντας ότι «πλέον δε μιλάμε για παθογένεια του ΕΣΥ, αλλά για μεγάλο πρόβλημα συνέπεια των μνημονίων. Η χώρα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο. Το πρόβλημα συνεχώς θα διογκώνεται και μην ξεχνάμε ότι καρκινοπαθείς δεν είναι αυτοί μόνο στα περιφερειακά Νοσοκομεία αλλά κι αυτοί που πάνε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη». Πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα με πολιτική διάσταση για να πάψει ο Υπουργός να λαϊκίζει και ο συγκεκριμένος υπερβάλει σε λαϊκισμό.
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, τόνισε ότι όλα τα θέματα υγείας είναι ευαίσθητα και επισήμανε ότι, μπορεί να υπάρχει το θέμα το οικονομικό, αλλά θα πρέπει ο κόσμος να εξυπηρετείται στον τόπο που ζει. «Αν ακόμη και με αυξημένη χρηματοδότηση να μην μπορεί να ανταπεξέλθει να προβλεφθεί με χρονοδιαγράμματα για να μη μείνουν χωρίς θεραπείες και να στηρίξουμε το αίτημα για Ογκολογική Κλινική με επιπλέον γιατρούς και χρηματοδότηση».
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός , άσκησε κριτική στους έξι ανεξάρτητους λέγοντας ότι στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική ενώ ζήτησε οι νέοι καρκινοπαθείς να παραμείνουν και να εξυπηρετηθούν στο Βόλο. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος επισήμανε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές διαχρονικά έχουν οδηγήσει εδώ την κατάσταση.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας είπε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αξία της ανθρώπινης ζωής κάνοντας λόγο για μεγάλα σκάνδαλα στη δημόσια υγεία και στα δημόσια έργα, με τον κ. Μουλά να τον διακόπτει. Η ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, πρότεινε να βγει ψήφισμα μέσω του οποίου θα ζητείται δημιουργία ογκολογικής κλινικής αύξηση χρηματοδότησης για το φάρμακο και πρόσληψη γιατρών. Ένταση σημειώθηκε όταν το λόγο πήρε, ο κ. Χαυτούρας, καταγγέλλοντας τον κ. Γαργάλα ότι παίρνει έργα του δημοσίου και τον κ. Γαργάλα να τον χαρακτηρίζει «φθηνό».
Ο κ. Δραμητινός διευκρίνισε ότι τη θέση του ογκολόγου τη δημιούργησε ο ίδιος με το νέο κανονισμό. Ο κ. Μουλάς άσκησε κριτική στον Ιατρικό Σύλλογο γιατί δεν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με το πρόβλημα με τους καρκινοπαθείς και να στηρίξει τον ογκολόγο του Νοσοκομείου.

Τελικά το ψήφισμα εγκρίθηκε μόνο από την πλειοψηφία καθώς δεν έγιναν δεκτές οι επιμέρους παρατηρήσεις των μειοψηφιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα