Ορκίζονται οι πρώτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

06:19 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 6.00 σήμερα το απόγευμα θα γίνει η τελετή Ορκωμοσίας των πρώτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Η Πρόεδρος και Κοσμήτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο και Διευθύντρια του μεταπτυχιακού κ. Άλκηστις Κοντογιάννη επισημαίνει: «Το 2014 ξεκινάει ένα μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Είναι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συγκεκριμένα

του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Σήμερα έχουν υποστηρίξει τη διπλωματική τους εργασία 10 μεταπτυχιακοί φοιτητές , που έκαναν ένα σκληρό αγώνα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα – εργαστήρια μια ολόκληρη χρονιά να εφαρμόσουν τις εργασίες τους, τα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα, τις αφηγήσεις παραμυθιών, το κουκλοθέατρο κά., να συγγράψουν τις ερευνητικές τους εργασίες και τέλος να συγγράψουν την τελική εργασία τους, μια έρευνα που προωθεί τη ΔΤΕ. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι αξιοθαύμαστοι γιατί ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις τους, την εργασία τους, την οικογένειά τους υπήρξαν σταθεροί και ένθερμοι «μαθητές» του νέου αυτού προγράμματος , που οι ίδιοι απαιτούσαν ποιότητα και πρωτοτυπία σε ό,τι έκαναν. Οι εφαρμογές ήταν εξαιρετικές στα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά γυμνάσια, και στις άλλες ομάδες όπως στα ΚΑΠΗ, στις Φυλακές, στα Μουσεία κ.ά. Θέλω να συγχαρώ επισήμως αυτόυς τους εξαίρετους επιστήμονες – καλλιτέχνες, εμψυχωτές και ερευνητές και να τους ευχηθώ να διατηρήσουν το ήθος, την αγωνιστικότητά τους και να αναζητούν πάντα σε ό,τι κάνουν την ποιοτική διάσταση. Είναι ενθαρρυντικό για όλους μας να ζούμε τέτοιες στάσεις ζωής. Μπράβο. Θα πάμε μπροστά, το αξίζουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα