Ορεστιάδα: Αύριο ξεκινά το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Επιχειρηματική Συνεργασία

12:59 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δυνατότητα διερεύνησης προοπτικών ανάπτυξης πολυεπίπεδων συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, δίνεται μέσω των εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Επιχειρηματική Συνεργασία που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16 και 17 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα, στη Ν. Ορεστιάδα.

Το συνέδριο διοργανώνουν από κοινού τα επιμελητήρια Έβρου και Καβάλας υπό την αιγίδα της Π.Ε. Έβρου και του Δήμου Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τον

πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, στόχος είναι η «ωρίμανση των τοπικών επιχειρήσεων εν όψει νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα ανοίξουν και θα αφορούν στη διασυνοριακότητα ώστε να υπάρχει ετοιμότητα διεκδίκησης» . «Πρέπει να υπάρχει αυτό το δίκτυο συνεργασίας καθώς τα νέα προγράμματα θα είναι ανταγωνιστικά και θα τα διεκδικεί όποιος έχει ωριμότητα και πληρεί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί» . Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Επιχειρηματικό Ευρωπαϊκό Δίκτυο το Δίκτυο Πράξη (Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020), το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, μέσω του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών. Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές στις εργασίες του συνεδρίου από τις τρεις χώρες, είναι 45 και περιλαμβάνουν επιχειρήσεις, βιομηχανικές μονάδες και πανεπιστημιακά ιδρύματα.
ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα