Ορεστιάδα: Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

13:43 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα γίνουν τις βραδινές ώρες σήμερα, σε αγροτικές και περιαστικές περιοχές της Ορεστιάδας.
Το ελικόπτερο που διενεργεί την εφαρμογή ακμαιοκτονίας θα εκτελέσει πτήση για τον σκοπό αυτό από τις 9 έως τις 11 το βράδυ. Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο των οδηγιών προφύλαξης, γίνεται σύσταση, για προληπτικούς και μόνο λόγους, κατά τις ώρες του αεροψεκασμού να

μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές όπου θα διενεργείται η εφαρμογή. Σημειώνεται ότι τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ οι ψεκασμοί γίνονται υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ. Σε περίπτωση που ο αεροψεκασμός ματαιωθεί λόγω καιρικών συνθηκών ή δεν ολοκληρωθεί απόψε, θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία για την οποία θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση των πολιτών.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα