“Οιδίπους Δοκιμές” στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

12:04 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παράσταση «Οιδίπους Δοκιμές [κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό]» σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου παρουσιάζεται, στις 10 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 60ού Φεστιβάλ Φιλίππων.

Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την ώρα της δύσης του ήλιου, ένας περίπατος-περιήγηση-διείσδυση στο τοπίο, στην ποίηση και στο δράμα. Τρεις ηθοποιοί κι ένας μουσικός στα ίχνη του Οιδίποδα, του τραγικού ήρωα που βαίνει προς ανάληψη. Δοκιμές επί τόπου στο υλικό των τραγωδιών, που αφηγούνται

το μύθο του (Οιδίπους Τύραννος – Οιδίπους επί Κολωνώ), αλλά και μια απόπειρα συνάντησης με το Σεφερικό ποιητικό βλέμμα.

Δημιουργική ομάδα: Σύλβια Λιούλιου, Νίκος Φλέσσας, Μαρία Καλλιμάνη, Άγγελος Σκασίλας, Χρυσάνθη Αυλωνίτη, Μανούσος Πλουμίδης.

Το Φεστιβάλ Φιλίππων γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια δημιουργώντας ένα Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και την περιοχή των Κρινήδων, τιμώντας τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο και προσκαλώντας σκηνοθέτες και ομάδες της νέας γενιάς, από την Ελλάδα και την Αμερική, να δημιουργήσουν το καλοκαίρι του 2017 πέντε νέες παραστάσεις εμπνευσμένες από το Αρχαίο Δράμα. Οι εργασίες των ομάδων ξεκίνησαν στις 20 Ιουλίου και οι παραστάσεις παρουσιάζονται στις 9 & 10 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Φωτογραφίες: Νύσος Βασιλόπουλος

Info

60 χρόνια Φεστιβάλ Φιλίππων

Οιδίπους Δοκιμές [κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό]

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

10 Αυγούστου | ώρα 19:00

Keywords
Τυχαία Θέματα