Οι Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις «Προσωπικότητες της Χρονιάς» για το περιοδικό Time

12:17 11/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Προσωπικότητες της Χρονιάς» για το 2020 ανακηρύχθηκαν από το αμερικανικό περιοδικό Time, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός του Kamala Harris, για την εκλογική τους νίκη έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Donald Trump.

Αιτιολογώντας την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων ως «Προσωπικοτήτων της Χρονιάς» οι συντάκτες του περιοδικού

αναφέρουν πως διάλεξαν το συγκεκριμένο δίδυμο των Δημοκρατικών επειδή, όπως υποστηρίζουν «άλλαξαν την αμερικανική ιστορία, επειδή έδειξαν ότι οι δυνάμεις της ενσυναίσθησης είναι ισχυρότερες από το μένος του διαχωρισμού, επειδή μοιράστηκαν ένα όραμα αποκατάστασης (των πραγμάτων) σε έναν κόσμο που πενθεί».

Οι Biden και Harris επιλέχθηκαν από το περιοδικό ανάμεσα σε άλλες τρεις τελικές υποψηφιότητες: αυτή των εργαζομένων στις δομές υγείας και του Δρος. Anthony Fauci, αυτή του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ και αυτή του απερχόμενου προέδρου Donald Trump.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Time παρουσιάζονται τα  πορτραίτα του 78χρονου Joe Biden και της 56χρονης Kamala Harris, της πρώτης γυναίκας που θα γίνει αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η φωτογραφία του εξωφύλλου συνοδεύεται από τον τίτλο: «Αλλάζουν την ιστορία της Αμερικής» («Changing America’s Story»).  Ο Biden θα γίνει -στις 20 Ιανουαρίου 2021- ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Φωτό: time.com

Σύμφωνα με το Time, οι Biden και Harris «πρόσφεραν αποκατάσταση και ανανέωση» και «η Αμερική “αγόρασε” αυτό που “πουλούσαν”».

Ο Biden έλαβε περίπου 7 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι στις αμερικανικές εκλογές υπήρξε απάτη, για την οποία δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Για το 2019, η ομάδα του περιοδικού Time επέλεξε ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» τη Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα,  Greta Thunberg. Σημειώνεται πως ο Donald Trump είχε κερδίσει τον ίδιο τίτλο το 2016.

Ο τίτλος της «Προσωπικότητας της Χρονιάς» απονέμεται από την ομάδα του αμερικανικού περιοδικού κάθε χρόνο -από το 1927- σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν (είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο) κατά τη διάρκεια του έτους.

Την Πέμπτη, το Time ανακήρυξε «Αθλητή της Χρονιάς» τον Αμερικάνο μπασκετμπολίστα LeBron James, για τα κατορθώματά του εντός και εκτός γηπέδου. Tο συγκρότημα BTS της K-Pop μουσικής κέρδισε, από τους υπεύθυνους του περιοδικού, τον τίτλο του «Διασκεδαστή της Χρονιάς» (Entertainer of the Year).

Πηγές: AFP/ france24.com/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Associated Press/ time.com/

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα