«Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» στην ΕΡΤ1

01:19 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:15, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 μπορούν να παρακολουθήσουν το αυτοτελές επεισόδιο «Αυλαία» (Curtain: Poirot’s Last Case) της βραβευμένης αστυνομικής – δραματικής σειράς μυστηρίου «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» (Agatha Christie’s Poirot).

Η βραβευμένη αυτή σειρά είναι βασισμένη στα αστυνομικά μυθιστορήματα και διηγήματα της Άγκαθα Κρίστι με τον αγαπημένο, αινιγματικό, εκκεντρικό και εξαιρετικά ευφυή

διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, έναν από τους πιο διάσημους ντετέκτιβ σε όλην τη μυθιστοριογραφία και- όπως πολλοί πιστεύουν- η μεγαλύτερη δημιουργία της συγγραφέως.

Ο Βέλγος ντετέκτιβ πρωτοεμφανίστηκε το 1916, πρωταγωνίστησε σε 33 μυθιστορήματα και 65 διηγήματα και είναι ο μόνος φανταστικός χαρακτήρας που τιμήθηκε με πρωτοσέλιδη νεκρολογία στην εφημερίδα «The New York Times».

Ο Ηρακλής Πουαρό είναι διάσημος Βέλγος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος εγκαταστάθηκε μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Λονδίνο και εμπλέκεται σε υποθέσεις δολοφονίας και μυστηρίου. Συνήθως συνοδεύεται από τον κομψό και αξιόπιστο φίλο του τον Κάπτεν Χέιστινγκς και συνεργάζεται με τον φιλικό του αντίπαλο, τον ντετέκτιβ Αρχιεπιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ, Τζέιμς Τζαπ. Στον Πουαρό αρέσει η τάξη και η συμμετρία παντού, απεχθάνεται τη σκόνη, τα βρόμικα σπίτια και προτιμά τους εσωτερικούς χώρους και ιδιαίτερα την κεντρική θέρμανση το χειμώνα. Εκτιμά επίσης τη μέθοδο και το μεγαλύτερο εργαλείο γι’ αυτόν είναι να χρησιμοποιεί τα «μικρά γκρι κύτταρα» του εγκεφάλου, ιδιαίτερα για την επίλυση εγκλήματος.

Η σειρά έχει βραβευτεί με το BAFTA TV Awards, καθώς και δύο φορές με το On Line Film and Television Association.

«Αυλαία» (Curtain: Poirot’s Last Case)
Υπόθεση:Θρηνώντας ακόμη για τον πρόωρο θάνατο της γυναίκας του Μπέλα, ο Χάστινγκς επιστρέφει στο Στάιλς Κορτ ύστερα από πρόσκληση του παλιού του φίλου Ηρακλή Πουαρό, σ’ ένα τελευταίο κυνήγι δολοφόνου, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη τους συνεργασία. Το Στάιλς Κορτ δεν είναι πλέον το παλιό πολυτελές αρχοντικό που γνώριζαν. Έχει αλλάξει χέρια και λειτουργεί ως ένας μικρός ξενώνας. Και είναι εδώ που ο Χάστινγκς κάνει μια σοκαριστική ανακάλυψη για την υγεία του Βέλγου ντετέκτιβ. Ο Πουαρό, έχοντας μείνει η σκιά του εαυτού του, σχεδόν ανάπηρος από τα αρθριτικά, είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι για να μετακινηθεί. Όμως, δεν θ’ αργήσει να ανακτήσει τις θαυμαστές του ικανότητες μόλις χρειαστεί να θέσει σε λειτουργία τα φαιά κύτταρα του εγκεφάλου του με τον Χάστινγκς να είναι το μάτι και το αυτί του… Το κύκνειο άσμα του Ηρακλή Πουαρό.Συμπαραγωγή: Αγγλία-ΗΠΑ 2013
Σκηνοθεσία: Χέτι Μακντόναλντ
Σενάριο: Κέβιν Έλιοτ (βασισμένο στο ομότιτλο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι)
Στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, ο Ντέιβιντ Σάτσετ
Παίζουν επίσης: Έλεν Μπάξεντεϊ, Χιου Φρέιζερ, Αν Ριντ, Φίλιπ Τζάκσον, Τζον Στάντινγκ, Έιντεν ΜακΑρντλ, Άλις Ορ-Γιούινγκ, Μάθιου ΜακΝόλτι.
Keywords
Τυχαία Θέματα