«Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» στην ΕΡΤ1- «Έγκλημα στη Μεσοποταμία»

01:16 12/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το επεισόδιο «Έγκλημα στη Μεσοποταμία» (Murder in Mesopotamia), θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ1, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στις 22:15, από την αστυνομική δραματική σειρά μυστηρίου «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» (Agatha Christie’s Poirot), παραγωγής  Αγγλίας.

Ο Πουαρό, εξαιτίας μας σειράς συμπτώσεων, συναντά τον παλιό του φίλο Κάπτεν Χέιστινγκς στον χώρο μιας αρχαιολογικής ανασκαφής, στις όχθες του ποταμού Τίγρη στη Μεσοποταμία, όπου

ένας Άραβας εργάτης βρέθηκε στραγγαλισμένος. Όλοι οι εργαζόμενοι στην αποστολή είναι είτε παλιοί συνεργάτες, είτε φίλοι του επικεφαλής της αποστολής, του φημισμένου Αμερικανού αρχαιολόγου δρα Λέιντνερ. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα φαίνεται αταίριαστη και επικρατεί αρκετή ένταση ανάμεσα στα μέλη της. Η ένταση επιδεινώνεται, καθώς η όμορφη αλλά νευρωτική νεαρή γυναίκα του αρχαιολόγου βρίσκεται δολοφονημένη στο δωμάτιό της. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι ύποπτοι.

Ο ευφυέστατος Πουαρό αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη διπλή δολοφονία και σύντομα διαπιστώνει ότι η ερωτική ζήλια, ο επαγγελματικός ανταγωνισμός και σκοτεινά προσωπικά μυστικά αφθονούν στη θερμή ατμόσφαιρα της Μεσοποταμίας.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι «Murder in Mesopotamia» («Έγκλημα στη Μεσοποταμία»), το οποίο έγραψε το 1934 και άντλησε στοιχεία από τη ζωή της με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν αρχαιολόγος στη Μέση Ανατολή.

Σ’ αυτό το επεισόδιο, παραγωγής Αγγλίας 2002, πρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Σάτσετ (στον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό), Χιου Φρέιζερ (στον ρόλο του Κάπτεν Χέιστινγκς), Ρον Μπέργκλας, Μπάρμπαρα Μπαρνς, Τζορτζίνα Σόουερμπαϊ κ.ά.

Σκηνοθεσία: Τομ Κλεγκ

Σενάριο: Κλάιβ Έξτον

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα