Οι παραδόσεις κατ’ οίκον με drones στη μάχη κατά της Covid-19

12:23 25/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πακέτα ιατρικής περίθαλψης και δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό θα λαμβάνουν μέσω χρήση drones οι κάτοικοι σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Ένας ιδιαίτερος και πρωτοποριακός τρόπος έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αμερική στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής ενός νέου προγράμματος.

H  Walmart, η γνωστή αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ δίνει τη δυνατότητα  στους κάτοικους του Λας Βέγκας

και σύντομα της Νέας Υόρκης, στα πλαίσια μιας δοκιμαστικής περιόδου να προμηθεύονται προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης αλλά και τεστ για την Covid-19 μέσω ιπτάμενων drones. Κυρίος στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να αποφευχθούν οι συνωστισμοί σε καταστήματα πρώτης ανάγκης αλλά και να γίνονται πολλαπλά τεστ για γρηγορότερο εντοπισμό και περιορισμό των κρουσμάτων

Οι παραγγελίες αυτές πραγματοποιούνται διαδικτυακά, προετοιμάζονται από τα καταστήματα της Walmart και έπειτα  τα προϊόντα τοποθετούνται σε ειδικά πακέτα που είναι προσαρτημένα στα drones. Στη συνέχεια αυτά πετάνε προς τον προορισμό τους και προσγειώνονται στις αυλές των σπιτιών μέσα σε πέντε με δέκα λεπτά. Ωστόσο, πολλές φορές η παράδοση των πακέτων αυτών εξαρτάται από τα φυσικά εμπόδια , όπως ηλεκτροφόρα καλώδια, δέντρα αλλά κυρίως από καιρικά φαινόμενα που μπορεί να συναντήσει το drone κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του. Ένας ακόμη παράγοντας που δυσκολεύει το εγχείρημα αυτό είναι, το περιορισμένο απόθεμα των ιατρικών προϊόντων σε ορισμένες περιοχές , με αποτέλεσμα το πρόγραμμα των μεταφορών των drones να περιορίζεται από τις 8 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.

Παρόλα αυτά η Walmart έχει σκοπό να εφαρμόσει αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα μεταφοράς προϊόντων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους αντιπροσώπους της ήδη να έχουν ανακοινώσει ότι πλέον θα μεταφέρονται τεστ κορονοϊού σε πάνω από 500 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την χώρα.

Βέβαια, η Walmart δεν είναι η μόνη που δραστηριοποιείται στις μεταφορές μέσω drones. Η Αmazon που αποτελεί τoν κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, θεωρείται μια ισχυρή αντίπαλός της. Ωστόσο, η πρόοδος της Amazon στις παραδόσεις μέσω drone είναι ακόμα σχετικά αργή αλλά μετά από την πρόσφατη πιστοποίηση που πήρε από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA),  την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση της παράδοσης προϊόντων μέσω drones στις ΗΠΑ.

Πηγή: CNNi

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα