Οι ‘Ελληνες της Λ.Δ. του Κονγκό που μιλάνε τέλεια ελληνικά ακόμη και στη 3η γενιά

21:06 11/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μια μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό χώρα της Αφρικής ήταν το θέμα τη εκπομπής «Η παγκόσμια Φωνή μας» στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Γι’ αυτό τον σκοπό μιλήσαμε με τον πρεσβευτή της Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπακώστα στη Λ.Δ. Κόνγκο και τον 3ης γενιάς συγγραφέα Γεώργιο Αντύπα που αναφέρθηκαν στις καλές σχέσεις των δυο χωρών, της ομογένειας με τους ντόπιους και την ιστορία των πρωτοπόρων Ελλήνων. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ‘Ελληνες

2ης και 3ης γενιάς μιλάνε πολύ καλά ελληνικά μαζί με τις τοπικές διαλέκτους.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι μια μεγάλη σε έκταση χώρα με 2,34 εκ. τετρ. χιλιόμετρα και πληθυσμό 84 εκατ. ανθρώπους που αυξάνεται ταχέως. Είναι επίσης μια φτωχή χώρα με κατα κεφαλή εισόδημα περίπου 500 δολάρια και Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) ύψους 41,6 δισ. δολαρίων.

Ομως, η Λ.Δ. του Κονγκό είναι πλούσια χώρα σε φυσικούς πόρους, κυρίως μεταλλεύματα καθώς εκτιμάται πως έχει το ένα τρίτο των παγκόσμιων αποθεμάτων του κοβαλτίου και των διαμαντιών, το ένα δέκατο του χαλκού και ουράνιο. Σημειώνεται ότι το ουράνιο για τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στην Ιαπωνία προέρχονταν από την περιοχή της Κατάνγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα