Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού

18:50 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή το παραλίγο κάζο, του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Λέτο έσωσε την παρτίδα για το «τριφύλλι», για την πρώτη αγωνιστική των πλέιοφ, είναι πλέον πασιφανέστατα κάποια πράγματα: Ο Παναθηναϊκός (του Στραματσόνι) στερείται «νεύρου», ζωηράδας, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργικότητας.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος προσελήφθη στις 9 Νοεμβρίου 2015 (δηλαδή εδώ και έξι μήνες και μία εβδομάδα), αδυνατεί, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να παρουσιάσει ένα σύνολο που να παρουσιάζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ο Πανιώνιος, {ομάδα η οποία υπόκειται σε περιορισμό μεταγραφών, με ένα (!!) μόνο ξένο στη σύνθεσή του (τον Ιρανό, Καρίμ Ανσαριφάρντ), με όλους τους παίκτες του κάτω (!!) από τα 27χρόνια (με μόνη εξαίρεση τον Παναγιώτη Κόρμπο, ο οποίος δεν έχει κλείσει τα 31), }, όχι μόνο δεν έχει ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό φέτος, αλλά παραλίγο να «ρίξει στο καναβάτσο» τους «πράσινους» για τη συνέχεια των πλέιοφ.

Εάν δεν υπήρχε η ποδοσφαιρική ευστροφία του Λέτο (ο οποίος μετά την πάσα του Μέστο σούταρε πριν προλάβουν να τον κλείσουν οι αμυντικοί), το «τριφύλλι» θα είχε αρχίσει με ήττα, για το «μίνι πρωτάθλημα».

Ο Στραματσόνι συνεχίζει να υποπίπτει σε παρατεταμένα λάθη: καταρχάς, όπως φαίνεται, έχει απορρίψει, συλλήβδην, τους παρόντες Έλληνες ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Παραδείγματα πολλά και οφθαλμοφανή:

Για το ματς με τους «κυανέρυθρους» επέλεξε για τη θέση του αριστερού μπακ, τον Νάνο, από τη στιγμή που ο Πράνιτς αποκλείστηκε από την «πράσινη» αποστολή καθώς είχε χάσει αρκετές προπονήσεις.

Ο Νάνο, στο μεταξύ, διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, εδώ και… ενάμιση χρόνο, ενώ ξέρει επίσης, πως δεν υπολογίζεται για βασικός, του χρόνου. Αποτέλεσμα; ο Νάνο έκανε χονδροειδές λάθος το οποίο… ολοκλήρωσε ο Στιλ, με αποτέλεσμα να σκοράρει ο Ανσαριφάρντ. Είναι πρόδηλο πως ο Στραματσόνι έπρεπε να ξεκινήσει με τον Διαμαντή Χουχούμη για αριστερό μπακ, όμως ο Χουχούμης… «αγνοείται».

ΟΜΩΣ: η συνολική «προσέγγιση» τού Στραματσόνι σε σχέση με τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού είναι, τουλάχιστον, ασαφής…

Ας τους εξετάσουμε έναν- προς έναν:

Στέφανος Κοτσόλης: αυτή τη στιγμή θεωρείται ως τρίτος τερματοφύλακας και, λόγω της ηλικίας του (κλείνει τα 37, στις 9 Ιουνίου), μάλλον θα αποχωρήσει από τους «πράσινους», χωρίς όμως το «τοπίο» να έχει ξεκαθαρίσει… ο ίδιος ο Κοτσόλης δεν επιθυμεί να «κρεμάσει», ακόμα, τα παπούτσια του, ίσως του προσφερθεί κάποια άλλο πόστο στον Παναθηναϊκό (αν τερματίσει την καριέρα του), αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το μέλλον του.

Νίκος Γιαννακόπουλος (τερματοφύλακας): δεν υπολογίζεται και θα φύγει.

Διαμαντής Χουχούμης: ασαφές το μέλλον του, στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Στραματσόνι δεν τον υπολογίζει και μάλλον θα δοθεί δανεικός.

Γιώργος Κουτρουμπής: από τους ελάχιστους (ίσως και ο μοναδικός Έλληνας), που τον «πιστεύει» ο Στραματσόνι και τον χρησιμοποιεί.

Τάσος Λαγός: ο Ιταλός τεχνικός τον χρησιμοποιεί ως τρίτη λύση για το κέντρο, στην θέση που αγωνίζεται (ανασταλτικός χαφ). Υπενθυμίζεται πως ο Λαγός, παιδί των «πράσινων» Ακαδημιών, θεωρείται από τους καλύτερους Ελληνες στο πόστο που παίζει («εξάρι»), διαθέτει απαράμιλλο πάθος και πριν λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός έδωσε «μάχη» για μην τον χάσει (παραλίγο να συνεχίσει το 2011 στην Αγγλία, ενώ είχε ακουστεί και για τον ΠΑΟΚ, τότε).

Νίκος Μαρινάκης: παρεμφερής περίπτωση με τον Χουχούμη: αν και στην αρχή αγωνίστηκε σε κάποια ματς, στη συνέχεια… «αγνοείται». Ασαφές το ποδοσφαιρικό του μέλλον, στον Παναθηναϊκό.

Στάθης Ταυλαρίδης: δεν τον υπολογίζει ο Ιταλός, ουσιαστικά. Αν και ήλθε σε μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία στο «τριφύλλι», σύντομα (απ)έδειξε πως διατηρεί το ίδιο πάθος, όπως και παλαιότερα. Υπέπεσε σε λάθος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και από τότε αποτελεί πέμπτη λύση, για το κέντρο της άμυνας. Πρόσφατα απέρριψε πρόταση να πάει το καλοκαίρι, σε Πανιώνιο ή Αρη, γιατί από μικρό παιδί είναι Παναθηναϊκός και θέλει να κλείσει την καριέρα του, στους «πράσινους».

Βίκτωρ Κλωναρίδης: δεν υπολοογίζεται από τον Ιταλό προπονητή, ουσιαστικά: του έγινε πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το 2017, όμως, από ό,τι φαίνεται, το «πλάνο» που του παρουσιάστηκε δεν τον ικανοποίησε (ίσως γιατί του ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα λογίζεται για βασικός) και αναμένεται να αποχωρήσει με τη λήξη των πλέιοφ.

Λάζαρος Λάμπρου και Βασίλης Αγγελόπουλος: δεν αποδέχτηκαν την πρόταση της «πράσινης» διοίκησης για ανανέωση των συμβολαίων τους και οδεύουν προς το εξωτερικό.

Στέφανος Ευαγγέλου: αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2015, αντί 300.000 €, όμως ο Γιάννης Αναστασίου, δεν του έδωσε πολλές ευκαιρίες με την έννοια πως αν και μόνο 18 ετών, θωρείται ο νέος «Στέλιος Μανωλάς», (!!) και είναι αρχηγός της Εθνικής παίδων. Ο Στραματσόνι τον ξεχώρισε και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, όμως αναμένεται να πάρει ευκαιρίες, από τη νέα σεζόν, πλέον.

Κωνσταντίνος Κότσαρης (25/07/1996, τερματοφύλακας): ασαφές το μέλλον του, φαίνεται πως θα παραμείνει ως τρίτος ή τέταρτος τερματοφύλακας, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει συνολικά, με τους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού.

Πασχάλης Στάικος (08/02/1996, μέσος): αναμένεται να πάρει ευκαιρίες από τη νέα σεζόν, εάν δεν αποχωρήσει για δανεικός.

Και φτάνουμε στον Νίκο Καλτσά, ο οποίος είναι… μία κατηγορία μόνος του!!

Ο Καλτσάς, ηγέτης της Βέροιας, αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 15 από τον Παναθηναϊκό και κατηφόρισε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, στο Κορωπί…Αν και ηγέτης στη Βέροια, με οργανωτικές και εκτελεστικές ικανότητες, με πολύ ωραία «τελειώματα», με ικανότητα να αγωνίζεται και στο δεξί «φτερό», αλλά και στο «αριστερό», ο Αναστασίου ουσιαστικά δεν τον υπολόγιζε, καθώς ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλης της εβδομάδας ήταν στα πλάνα του, την Κυριακή βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας… Όταν αποχώρησε ο Αναστασίου, ο Καλτσάς συνέχισε να δουλεύει με το ίδιο πάθος και ζήλο στις προπονήσεις, όμως και επί Στραματσόνι, είναι μία φορά στην ενδεκάδα και… τρεις, εκτός ! (εκτός όχι μόνο ενδεκάδας, αλλά γενικότερα, εκτός αποστολής). Είναι χαρακτηριστικό πως αν και σημείωσε πολύ ωράιο γκολ με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, ή και ακόμα-ακόμα με την Καλλιθέα (στην πρόβα-τζενεράλε, για τα πλέι οφ), στη συνέχεια ο Στραματσόνι, τον «αγνοεί»! Και το περίεργο είναι πως ο Ιταλός προτιμά, για παράδειγμα, τον Μαμούτε, ο οποίος έχει απογοητεύσει και θα αποχωρήσει…

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: υπολογίζεται ως δεύτερος, ή τρίτος, τερματοφύλακας, για του χρόνου,

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: περιμένει περισσότερες ευκαιρίες.

Συμπερασματικά, βάσει (και) της εικόνας του «τριφυλλιού» στη Νέα Σμύρνη, όλα συντείνουν στο ότι ορισμένοι από τους ξένους του Παναθηναϊκού, δεν είναι καλύτεροι από τους Ελληνες που οι «πράσινοι» στο ρόστερ τους, και, μάλλον, ο Αντρέα Στραματσόνι οφείλει να αναπροσαρμόσει τη φιλοσοφία του…

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

The post Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού appeared first on ert.gr.

Keywords