Οι Έλληνες πιλότοι περιγράφουν την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ

09:52 22/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σώοι οι δύο Έλληνες πιλότοι, περιγράφουν τη στιγμή που Ταλιμπάν εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ και έφτασαν και στα δωμάτια τους. Ο ένας πιλότος δηλώνει μάλιστα ότι γλίτωσε «επειδή πυροβόλησαν το διπλανό κρεβάτι».
Σε 43 ανέρχονται, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik οι νεκροί από την επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental, ενώ οι αρχές του Αφγανιστάν αναφέρουν

πως «η τρομοκρατική ενέργεια κράτησε 12 ώρες και έληξε με την απελευθέρωση 160 ομήρων, οι 41 ξένοι» ενώ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, 6 τρομοκράτες έπεσαν νεκροί.

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να διαψεύσει το βρετανικό δίκτυο BBC, που μετέδωσε ότι «έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος εννέα Ουκρανών, ενός Έλληνα, ενός Γερμανού και ενός Καζάκου».

Μέσω μηνύματος στο Facebook, ο ένας Έλληνας πιλότος ανέφερε: «Πρόκειται για λάθος. Μιλάνε για τον Βασίλη που είναι ασφαλής δίπλα μου. Απλώς αργήσαμε να τον βρούμε» σημειώνει χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας πως η σύγχυση προήλθε από το γεγονός ότι ο Βασίλης Βασιλείου άργησε να δώσει σημεία ζωής.

Ο Μιχάλης Πουλικάκος, ανέφερε μάλιστα ότι ενώ κάθε φορά που πηγαίνει στην Καμπούλ μένει στον 5ο όροφο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, αυτήν τη φορά είχε δωμάτιο στον 4ο.
«Οι ένοικοι του 5ου ορόφου έπεσαν όλοι τους νεκροί από τα πυρά των εισβολέων», αναφέρεται σε ανάρτηση.

«Ξεκίνησαν από το διπλανό δωμάτιο, σπάζοντας την πόρτα με βαρύ αντικείμενο και μετά ήρθαν στη δική μου πόρτα, σήκωσα το στρώμα, το έβαλα στην πόρτα, πέταξα τα σεντόνια, άνοιξα την μπαλκονόπορτα, για να φαίνεται ότι έχω φύγει και μπήκα κάτω από το κρεβάτι», περιγράφει.

Trapped guests at the Intercontinental Hotel in Afghanistan's capital of Kabul escaped through windows during an 11-hour siege Saturday that left at least six civilians and five gunmen dead. The Taliban claimed responsibility for the attack. pic.twitter.com/ScTnQbUbYU

World News Tonight (@ABCWorldNews) January 21, 2018

Η αεροπορική εταιρεία Kam Air ανέφερε ωστόσο, ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ορισμένοι υπάλληλοί της ενώ άλλοι αγνοούνται.

Έξι Ουκρανοί σκοτώθηκαν στην επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν.

«Οι δράστες φορούσαν στρατιωτικές στολές και επιτέθηκαν με εκρηκτικά και σφαίρες», περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ αυτών και Αφγανός που έπεσε από τον τρίτο όροφο ενώ στους επάνω ορόφους είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

The guy who fell down from the 3rd floor during the attack of Intercontinental hotel in Kabul is alhamdulillah okay and currently being treated in a hospital for his injuries

Keywords
Τυχαία Θέματα