Οι δεινόσαυροι ζωντανεύουν στη Θεσσαλονίκη!

16:38 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεινόσαυροι στην oδό Τσιμισκή και τυραννόσαυροι Ρεξ στην παραλία της Θεσσαλονίκης; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο χρόνος δεν γύρισε 124 εκατομμύρια χρόνια πίσω και σίγουρα δεν πρόκειται για τα πλάσματα εκείνα που κάποτε κυριαρχούσαν στη γη και σκορπούσαν τον τρόμο με τη μορφή τους. Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος τρικέρατος, ο βραχιόσαυρος, ο διπλόσαυρος και η μεγάλη παρέα τους είναι και οι 20 γιγάντιοι δεινόσαυροι …άκακοι και από τις 13 Οκτωβρίου και για τρεις μήνες, θα περιμένουν

μικρούς και μεγάλους να τους γοητεύσουν, στο περίπτερο 5 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε ένα χώρο 2.500 τμ.

Μεταξύ των συνολικά 30 εκθεμάτων που πλαισιώνουν το Θεματικό Πάρκο, συμπεριλαμβάνεται και το μοναδικό δεινόδεντρο που έχει διασωθεί και έχει επωμιστεί το σημαντικό ρόλο του αφηγητή. Βασικός του στόχος είναι να δώσει το οικολογικό στίγμα στους επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει περαιτέρω.

Έτσι, το μεγάλο ρολόι του Γαλαξία και το μικρότερο ρολόι της Γης, από την προσεχή Παρασκευή θα γυρίσουν ταυτόχρονα πίσω, πριν από την προ-προ-προϊστορική εποχή και θα παρουσιάσουν, όπως ποτέ μέχρι σήμερα, τους κυρίαρχους στον πλανήτη γη. Οι επισκέπτες θα βιώσουν το ταξίδι τους στον χωροχρόνο, καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου θα τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, οπότε και ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα.

Το πρωτόγνωρο αυτό «ταξίδι» δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν κατά βάση για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας και των σχολικών επισκέψεων, οι οποίες καλύπτουν όμως και τα ενδιαφέροντα των μεμονωμένων ενήλικων και ξένων επισκεπτών. Ειδικά τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους δεινόσαυρους και το περιβάλλον τους και να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία, που θα τους εφοδιάσει με γνώση για την εποχή των δεινοσαύρων, τις κλιματικές αλλαγές και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα. Η περιήγηση στο πάρκο διαρκεί περίπου μία ώρα και μετά την υποδοχή των επισκεπτών στο χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εξερευνητή», ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.

Υπογραμμίζεται ότι η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες. Το θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ- Helexpo, σε συνεργασία με τις εταιρείες Dream Workers και Eksagon Greece.

«Τα θεματικά πάρκα είναι μια στρατηγική στην οποία επιμένουμε και έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω ότι και το καινούριο μας θεματικό πάρκο με τους δεινόσαυρους θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, στη σχετική συνέντευξη Τύπου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως δεν υπάρχει άλλο τέτοιας έκτασης πάρκο στην Ελλάδα, ενώ όλα τα εκθέματα είναι καινούρια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπογράμμισε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεματικού πάρκου, πέραν του ψυχαγωγικού, ενώ τόνισε ότι ήδη 15.000 μαθητές δήλωσαν ότι θα το επισκεφθούν.

«Το μότο μας είναι πως οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν αλλά κρύφτηκαν στο περίπτερο 5», ανέφερε το στέλεχος των Dream Workers, Βίκυ Βουρνιά, ενώ η ίδια αποκάλυψε ότι δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούμε, εάν δούμε έναν δεινόσαυρο να τρέχει στην Τσιμισκή. Η ίδια εξήγησε πως το πάρκο στοχεύει στο να καλλιεργήσει και περιβαλλοντικές ανησυχίες στα μικρά παιδιά, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν για λίγο μικροί παλαιοντολόγοι, ενώ τόνισε ότι οι επισκέπτες θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλες ακόμη εκπλήξεις.

«Ένα τέτοιου βεληνεκούς πάρκο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη χώρα που έδωσε το όνομα στους δεινόσαυρους, τις δεινές σαύρες», ανέφερε ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, της Eksagon Greece, υπογραμμίζοντας ότι οι «Δεινόσαυροι» θα είναι μια ευχάριστη εξόρμηση για τις οικογένειες της Βόρειας Ελλάδας, όχι μόνο για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους.

«Τα καλύτερα είναι μπροστά», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής Γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, αποκαλύπτοντας ότι στο σχεδιασμό των επόμενων θεματικών πάρκων δεν αποκλείονται και διεθνείς συμπαραγωγές. Ανέφερε ότι το περίπτερο 4 της ΔΕΘ θα χρησιμοποιείται καθ΄ όλη τη διάρκεια του Θεματικού Πάρκου Δεινοσαύρων για αναμονή και απασχόληση αυτών που θα το επισκέπτονται, ενώ θα υπάρχει καθημερινά ιατρική και νοσοκομειακή κάλυψη, σε περίπτωση που αυτή χρειαστεί.

Αυτόν τον καιρό τα θεματικά πάρκα που «τρέχει» η ΔΕΘ-Helexpo είναι πέντε, σε τέσσερις πόλεις και δύο χώρες. Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος και Ρώμη θα υποδεχθούν το επόμενο διάστημα νέα αλλά και ήδη επιτυχημένα θεματικά πάρκα του εθνικού εκθεσιακού φορέα, που θα ταξιδέψουν το κοινό στον κόσμο της φαντασίας, της αναψυχής και της γιορτής. Το θεματικό πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται στο Helexpo Maroussi, στην Αθήνα. Με την υπογραφή του Ευγένιου Τριβιζά, το θεματικό αυτό πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 3 Νοεμβρίου και ήδη έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις 30.000 μαθητών.

Την ίδια ώρα, το γνωστό σε όλους «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», μετά τα ρεκόρ επισκεψιμότητας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, θα βρεθεί από τις 18 Νοεμβρίου στη γειτονική Ιταλία και στο εκθεσιακό κέντρο της Ρώμης (Fiera di Roma), με το όνομα «Fabbrica e Museo del Cioccolato». Γίνεται έτσι το πρώτο θεματικό πάρκο που εξάγει η ΔΕΘ- Helexpo. Γεύση σοκολάτας όμως θα πάρει φέτος και ο Βόλος, αφού το Εργαστήριο και Μουσείο Σοκολάτας θα υποδέχεται τον κόσμο από τις 30 Δεκεμβρίου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα της πόλης. Βέβαια, από τον προγραμματισμό των θεματικών πάρκων δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός σε όλους «Αστερόκοσμος», που έρχεται και αυτόν τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει μια άλλη νότα στις γιορτές και να βάλει τους επισκέπτες στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με πολλές νέες εκπλήξεις.

Οι τιμές των εισιτηρίων για το θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» είναι:
Γενική είσοδος: 7 ευρώ/άτομο, μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη): 5 ευρώ/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά): 22 ευρώ, οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 18 ευρώ, άνεργοι (μόνο κάθε Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4 ευρώ, παιδιά μέχρι 3 ετών: δωρεάν.

Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Δευτέρα – Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή: 11:00-19:00. Το ωράριο λειτουργίας θα τροποποιηθεί μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Επίσης, προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Keywords
Τυχαία Θέματα