Οι Pussy Riot έρχονται στο 11ο Street Mode Festival 2019 στη Θεσσαλονίκη

17:20 9/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Pussy Riot έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η γνωστή ρωσική κολεκτίβα θα εμφανιστεί στο 11ο Street Mode Festival 2019 στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η φεμινιστική μουσική κολεκτίβα έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη για τον αγώνα της εναντίον της κυβέρνησης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας. Με τη δράση

τους, οι Pussy Riot αποδεικνύουν πως το punk είναι ένας συνεχής αγώνας υπέρ των αδύναμων και των καταπιεσμένων, εξ’ ου και ο αυτοπροσδιορισμός τους ως «protest art» (τέχνη της διαμαρτυρίας).

Η σύλληψη των μελών των Pussy Riot έφερε αντιδράσεις σε όλο το καλλιτεχνικό και ακτιβιστικό στερέωμα, ενώ τον αγώνα τους υπερασπίστηκαν σημαντικές προσωπικότητες, από την Madonna και την Bjork ως την Yoko Ono και τον Paul McCartney. Στις 10 Οκτωβρίου 2012 το δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε δυο μέλη σε φυλάκιση δύο ετών, ενώ η χορήγηση αμνηστίας ήρθε, αφού είχαν ήδη εκτίσει 21 μήνες της ποινής τους.

Τι είναι το Street Mode Festival

Το Street Mode Festival (27-29/09), είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Ελλάδα και περιλαμβάνει συναυλίες, dj sets, διαγωνισμούς, τέχνη, extreme sports και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Έχοντας τις ρίζες του στον δρόμο, το Street Mode ξεκίνησε αρχικά ως μια σειρά εκδηλώσεων που λάμβανε χώρα σε ανοιχτούς/δημόσιους χώρους, όπως η πλατεία της Θέρμης και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να παρουσιάσει μαζί όλα τα στοιχεία της street κουλτούρας.

Η προπώληση εκπτωτικών τριήμερων και μονοήμερων εισιτηρίων έχει ξεκινήσει αποκλειστικά μέσω του www.viva.gr και στο

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα