ΟΕΝΓΕ: Nα μην συγκαλυφθεί το περιστατικό στο νοσοκομείο της Νίκαιας

10:16 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικού οργάνου στο χώρο του νοσοκομείου, είχε κάνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και επανέρχεται ζητώντας διαλεύκανση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στις 27/7/17 έγινε δημόσια καταγγελία από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Νίκαιας για σοβαρότατο συμβάν τις πρώτες πρωινές ώρες εκείνης της μέρας. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε πως στον χώρο του ΤΕΠ εφημερεύουσα ειδικευόμενη γιατρός την ώρα που προσέφερε πρώτες βοήθειες σε τραυματία, δέχτηκε

απρόκλητη επίθεση με ύβρεις και χειροδικίες από αστυνομικό που απαιτούσε να διακοπεί η παροχή επείγουσας περίθαλψης για να «διεξαχθεί ανακριτικό έργο». Το συμβάν καταγγέλθηκε και από την ΕΙΝΑΠ».

Συνεχίζοντας η ΟΕΝΓΕ τονίζει: «Όμως έχουν περάσει 8 μέρες και καμία ενημέρωση δεν έχει υπάρξει από το Υπουργείο Υγείας για τις αυτονόητες επιβεβλημένες ενέργειες. Εν τω μεταξύ οι αρμόδιοι της ΕΛΑΣ συνεχίζουν την προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού επιμένοντας να μην δίνουν στο νοσοκομείο τα στοιχεία του συγκεκριμένου αστυνομικού.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί άμεση ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το αν και ποιές ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει, θεωρώντας το θέμα εξαιρετικά σοβαρό γιατί πρόκειται για κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας στον χώρο του ΤΕΠ ενάντια σε γιατρό την ώρα παροχής επείγουσας περίθαλψης».

Keywords
Τυχαία Θέματα