ΟΕΧΒΕ: Απολύσεις στην εταιρεία πλαστικών Μόρνος

16:04 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας εναντίον του ομίλου Φιλίππου, κατηγορώντας τον ότι «ζήλεψε τις μεθόδους Λαυρεντιάδη».

Η ΟΕΧΒΕ αναφέρει ότι: «Απολύει τους μόνιμους εργαζόμενους για να τους αντικαταστήσει με συμβασιούχους.!!!!!! Σε 6 απολύσεις προχώρησε την Παρασκευή 29/09/2017 η εταιρεία

πλαστικών Μόρνος του ομίλου Φιλίππου με έδρα την Θήβα Βοιωτίας. Ο γνωστός για τη βαρβαρότητα που έχει επιδείξει απέναντι στους εργαζομένους, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Σηφάκης ξαναχτύπησε.
Επικαλούμενος τη μείωση του εργατικού κόστους και με κριτήριο την παλαιότητα των εργαζομένων, τους στοχοποίησε και ξεκίνησε τις εκτελέσεις».

Για τα κίνητρα των απολύσεων η εκτίμηση της ομοσπονδίας είναι πως: «Είναι βέβαιο ότι σε μια επιχείρηση με 500 εργαζομένους το εργασιακό κόστος δεν μειώνεται με 6 απολύσεις άλλα είναι τα σχέδια του κ. Σηφάκη.
Είναι φανερό ότι οι 6 απολύσεις είναι το δοκιμαστικό στάδιο για να μετρήσουν αντιδράσεις πρίν προχωρήσουν σε μέτρα που θα αντανακλούν στο σύνολο των εργαζομένων.
Το Σωματείο των εργαζομένων προχώρησε σε άμεση απάντηση ξεκινώντας απεργιακές κινητοποιήσεις από την πρώτη στιγμή που τους ανακοινώθηκε η άθλια αυτή απόφαση.

Η τακτική της εταιρείας Μόρνος να προσλαμβάνει δεκάδες εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου και με ημερομίσθιο 22 € και 26 € είναι αυτό που της άνοιξε την όρεξη ώστε σιγά-σιγά να εξοντώσει τους μόνιμους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου και που μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις, Κλαδικές και Εργοστασιακή, είχαν διαμορφώσει υψηλότερα ημερομίσθια».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης η ΟΕΧΒΕ τονίζει: «Καλούμε την Κυβέρνηση επιτέλους να βάλει μέτρο στην ανεξέλεγκτη αιχμαλωσία των εργαζομένων με συμβάσεις ενός και δύο μηνών σε μόνιμες θέσεις εργασίας.
Καλούμε την Κυβέρνηση επιτέλους να προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από την εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει η στοχοποίηση των παλαιών εργαζομένων για την ανεξέλεγκτη αρρωστημένη κερδοφορία της εργοδοτικής πλευράς.!!!!!!
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να πάρει όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται για τη συμμόρφωση και την ανάκληση των απολύσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα