«Οδεύουμε προς το τέλος» δηλώνει ο Τατούλης για το θέμα των απορριμμάτων

22:52 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Φτάνουμε προς το τέλος. Το έργο του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, οδηγείται προς τη δικαίωση του.

Αυτό-μεταξύ άλλων-δήλωσε σήμερα το απόγευμα απ’ την Τρίπολη και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο κ. Πέτρος Τατούλης.

Η συνεδρίαση αφορούσε την έγκριση ή μη, του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης (άρθρου 100 Ν.3852/2010), μεταξύ των Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων

Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω ΣΔΙΤ.

Ο Περιφερειάρχης, στην απαντητική του ομιλία, ξεκαθάρισε το νόημα αυτής της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Είπε χαρακτηριστικά:» Αυτή η σύμπραξη των δύο πλευρών (ΦΟΔΣΑ-Περιφέρεια), επί της ουσίας, στοχεύει α) να ενισχύσει το προφίλ και τη νομιμότητα της σύμβασης, β) εμπεριέχει πέντε (5) προσθήκες που στοχεύουν στην περαιτέρω θωράκιση της σύμβασης, και γ) ενισχύει τις δύο πλευρές στο να προστατεύσουν τη σύμβαση».

Ο Περιφερειάρχης, επισήμανε, ότι, η συνεργασία ΦΟΔΣΑ-Περιφέρειας μέσω αυτής της προγραμματικής σύμβασης, στην ουσία, τακτοποιεί το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής.

«Σήμερα με την σύμβαση αυτή, αποκαθίσταται το γεγονός που βαραίνει ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. σ’ ότι αφορά το άρθρο που καθόριζε την τιμολογιακή πολιτική», είπε στην ομιλία του ο κ. Τατούλης.

Και συνέχισε: » Η σύμβαση λύνει το θέμα της εξασφάλισης των τελών για το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου απ’ τον 10ο μέχρι και τον 24ο μήνα κατασκευής του έργου και ότι, όταν ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό έργο, αυτό θα μεταφερθεί στο ΦΟΔΣΑ εξ’ ολοκλήρου».

Νωρίτερα, ο κ. Τατούλης, επιτέθηκε στον κ. Νίκο Πατσαρίνο (επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης), με βαριές εκφράσεις, ενώ επιχείρησε να…αποδομήσει όλα τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις των παρατάξεων.

Βασική εισηγήτρια του μοναδικού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντίνα Νικολάκου, ενώ αμέσως μετά, η παράταξη του κ. Νίκου Πατσαρίνου, αλλά και αυτή των κ.κ. Αλεξανδρή, Χρυσαδάκου, ζήτησαν να αναβληθεί το θέμα, αφού εκτίμησαν, ότι, αυτά που περιγράφει η προτεινόμενη προς έγκριση σύμβαση δεν συμβαδίζουν σε κάποια σημεία, με αυτά που προτείνει προς ενσωμάτωση, η Περιφερειακή Αρχή.

Το αίτημα της αναβολής δεν πέρασε στην ψηφοφορία που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν πει, μέχρι αργά το βράδυ οι ομιλητές, το θέμα της έγκρισης της σύμβασης, αναμενόταν να ψηφιστεί κατά πλειοψηφία και μόνο απ’ την κυβερνώσα παράταξη.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα