«Όχι» στην έκδοση και των δύο τελευταίων Τούρκων αξιωματικών (video)

13:06 4/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όχι» στο δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση και των τελευταίων δύο από τους συνολικά οχτώ στρατιωτικούς που έφτασαν στη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Την έκπληξη του ανέφερε στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, για το δεύτερο αίτημα από την γείτονα χώρα.

Στην αγόρευση του εισαγγελέα του Συμβουλίου Εφετών ανέφερε ότι η Τουρκία επανήλθε με δεύτερο αίτημα και «είναι εξαιρετικά οδυνηρό και για τη χώρα που ζητάει και για τη χώρα που αρνείται. Μπορεί αύριο η Ελλάδα

να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση, γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης. Σταμάτησαν οι βασανισμοί, οι διωγμοί, οι ομαδικές απολύσεις, ο διώξεις;», αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας. «Καταλαβαίνω ότι μια δεύτερη αρνητική απάντηση ενδέχεται να προκαλέσει δυσφορία στη γειτονική χώρα, όμως αν κοιταχτεί με ειλικρίνεια στον καθρέφτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά από την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων ως πραξικοπηματιών», κατέληξε ο εισαγγελικός λειτουργός Γιώργος Βούλγαρης.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Keywords
Τυχαία Θέματα