«Ο Θυρωρός» – Ένα βραβευμένο ψυχολογικό θρίλερ στην ΕΡΤ2

01:34 29/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το εξαίσιο ψυχολογικό θρίλερ «Ο Θυρωρός» (Sleep Tight / Mientras Duermes), παραγωγής Ισπανίας 2011, μπορούν να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, στη 23:50.

Σκηνοθεσία: Χάουμε Μπαλαγκουέρο

Σενάριο: Αλμπέρτο Μαρίνι

Φωτογραφία: Πάμπλο Ρόσο

Μουσική: Λούκας Βιντάλ

Παίζουν: Λουίς Τοσάρ, Μάρτα Ετούρα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν

Υπόθεση: Ο Σεζάρ εργάζεται ως θυρωρός σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη. Κι ενώ περνά απαρατήρητος από τους ενοίκους, ο ίδιος γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της ζωής

τους, για κάθε έναν ξεχωριστά, αλλά ειδικά για έναν…

Η Κλάρα είναι μια νεαρή κοπέλα που βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής. Αυτή η στάση για τη ζωή όμως, εκνευρίζει τον Σεζάρ, ο οποίος δεν θα χαρεί αν δε σβήσει αυτό το χαμόγελο από τα χείλη της μια για πάντα, γιατί ο ίδιος τρέφεται από τον πόνο των άλλων. Απολαμβάνει τη δυστυχία τους, λατρεύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να σπέρνει τη μιζέρια και να τη βλέπει να μεγαλώνει. Στην Κλάρα βρίσκει το τέλειο θύμα και θα φτάσει στα άκρα, ώστε να την κάνει δυστυχισμένη.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ σε ατμόσφαιρα Χίτσκοκ, από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Χάουμε Μπαλαγκουέρο.

Ο «Θυρωρός» απέσπασε 6 Βραβεία Γκαουντί, το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Φαντασία, το Βραβείο After Dark στο Φεστιβάλ του Σικάγο, αλλά και το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από την Ένωση Ισπανών Ηθοποιών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα