Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δ. Κρήτης για την αποχώρηση της Ryanair

22:33 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη να συνδεθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας παραγωγής με τον τουρισμό ώστε αφενός να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν του τόπου, αλλά και ταυτόχρονα να βρουν εύκολα διέξοδο προς την αγορά τα προϊόντα του τόπου μας, με πρώτο το λάδι, επισήμανε ο Αντώνης Γελασάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης στο Βατόλακκο Χανίων σε εκδήλωση την Πέμπτη 12/4 σε ημερίδα για την προώθηση του ελαιοτουρισμού στην Κρήτη.

Μάλιστα

με αφορμή το γεγονός ο κ. Γελασάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ryanair να αποχωρήσει από τα Χανιά τονίζοντας ότι στόχος όλων των εμπλεκομένων στην τουριστική οικονομία της περιοχής πρέπει να είναι η ανάδειξη του προορισμού, ώστε να μπορεί να διαμορφώσει στις ξένες αγορές όρους ανελαστικής ζήτησης.

«Η εξάρτηση των δύο τομέων, του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής είναι σημαντική και αμφίδρομη, με περιθώρια ποσοτικής και ποιοτικής βελτίωσης. Αυξάνει δυνητικά τις ευκαιρίες για εγχώρια παραγωγή, δημιουργία νέων αγορών και ανάπτυξη ποιοτικών προϊόντων και προσφέρει ευκαιρίες για την ανάδειξη προορισμών.

Κάτι που είναι απαραίτητο ώστε να αποφύγουμε μονοσήμαντες εξαρτήσεις και να διαχειριστούμε ζητήματα όπως αυτό που έχει προκύψει με τη Ryanair.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα